Cinci cadavre au fost găsite pe iahtul de lux scufundat în Sicilia. Căutările continuă

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
Iahtul de lux s-a scufundat în largul Siciliei
Iahtul de lux s-a scufundat în largul Siciliei

Cinci cadavre au fost descoperite de scafandrii care căutau șase pasageri dispăruți, după ce un iaht de lux s-a scufundat în largul coastei Siciliei. Experții au folosit vehicule subacvatice telecomandate pentru a accesa epava, relatează The Times.

Până la căderea nopții, patru dintre corpurile neînsuflețite au fost aduse la mal, iar operațiunile de căutare au fost suspendate. Recuperarea unui al cincilea cadavru și continuarea căutărilor pentru ultima persoană dispărută vor fi reluate în această dimineață, potrivit autorităților.

„Operațiunea este extrem de delicată”, a declarat paza de coastă italiană într-o actualizare de miercuri seara. Adâncimea de 50 de metri la care se află epava reprezintă o provocare majoră pentru scafandri, aceștia fiind nevoiți să navigheze prin spații înguste și printre numeroase obiecte aflate pe navă.

Paza de coastă a confirmat că operațiunile continuă pentru a localiza și recupera ultimii doi pasageri dispăruți.

Cu toate acestea, autoritățile italiene nu au identificat oficial cadavrele găsite, deși presa locală și internațională a relatat despre identitatea unora dintre victime, conform BBC.

Conform legii italiene, identificarea cadavrelor trebuie realizată de un membru al familiei sau de o persoană apropiată, înainte ca decesele să fie certificate oficial.

În timp ce scafandrii continuă căutările, au fost dezvăluite numele celor șase persoane date dispărute de pe iaht. Printre acestea se numără Mike Lynch, magnat al tehnologiei, și fiica sa Hannah, care urma să studieze la Universitatea Oxford; Jonathan Bloomer, președinte al băncii Morgan Stanley, și soția sa Judy; Chris Morvillo, partener la firma de avocatură Clifford Chance, și soția sa Neda.

Iahtul Bayesian, la bordul căruia se aflau 10 membri ai echipajului și 12 pasageri, s-a scufundat în apropierea coastei orașului Palermo, după ce a fost lovit de o furtună violentă. 11 persoane au reușit să se salveze, urcând într-o barcă de salvare gonflabilă.

Karsten Borner, căpitan al unei nave din apropiere, a declarat că echipajul său a salvat câțiva supraviețuitori, inclusiv trei răniți grav.

Giuseppe, un pescar local, a povestit pentru Reuters că a zărit „saltele și tricouri plutind în mare” în timpul incidentului, iar un alt martor a văzut iahtul în timp ce se scufunda. El a descris momentul în care ambarcațiunea, cu un singur catarg, a dispărut brusc în apele golfului Santa Nicolicchia, lângă Porticello, satul de pescari din apropierea orașului Palermo. „Am văzut-o scufundându-se cu ochii mei”, a declarat el pentru ziarul Giornale di Sicilia.

Momentul în care superyachtul se scufundă:

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

 

Citește și: Un muncitor român a fost găsit mort pe un câmp în Italia: Cauza decesului este necunoscută

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel