Cinci români au fost răniți într-un accident grav între o dubiță și o mașină în Austria

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Cinci români au fost răniți într-un accident grav între o dubiță și o mașină în Austria / Foto: Captura Youtube
Cinci români au fost răniți într-un accident grav între o dubiță și o mașină în Austria / Foto: Captura Youtube

Un grav accident rutier a avut loc duminică seara, 8 septembrie 2024, pe B148 Altheimer Straße, în apropiere de St. Peter am Hart, Austria. În urma coliziunii frontale dintre o dubiță și un autoturism, cinci cetățeni români au fost răniți, dintre care doi au suferit răni grave.

Conform autorităților locale, accidentul s-a produs în jurul orei 00:35, când un bărbat de 45 de ani din districtul Wels-Land conducea un autoturism pe B148 Altheimer Straße, venind dinspre Braunau am Inn în direcția Altheim.

În același timp, un microbuz condus de un bărbat român de 44 de ani se deplasa în direcția opusă, având la bord opt pasageri, toți cetățeni români, și tractând o remorcă grea. În comuna St. Peter am Hart, cele două vehicule s-au ciocnit frontal, din motive încă neelucidate.

 

Două persoane au fost grav rănite

 

În urma impactului violent, două persoane au fost grav rănite și au necesitat intervenții medicale de urgență, în timp ce alte trei persoane au suferit răni ușoare. Patru dintre pasagerii microbuzului au scăpat nevătămați. Serviciile de urgență au intervenit rapid la fața locului, transportând persoanele rănite la spitalul St. Josef Braunau și la spitalul Barmherzige Schwestern Ried pentru tratament medical.

"Poliția investighează cauzele accidentului pentru a stabili circumstanțele exacte ale coliziunii", au declarat autoritățile într-un comunicat de presă. Până în prezent, nu se cunosc detalii suplimentare despre ce a cauzat coliziunea frontală, iar ancheta este în curs de desfășurare.

La fața locului au intervenit rapid serviciile de urgență, inclusiv două brigăzi de pompieri locale și echipe de salvare din Bavaria, din Germania. Acestea au efectuat lucrările de curățare și au asigurat zona accidentului pentru a preveni alte incidente.

„Intervenția a fost una de amploare, mobilizând un număr mare de salvatori pentru a acorda primul ajutor și a transporta răniții la spital,” au declarat oficialii locali.

Din cauza accidentului, B148 Altheimer Straße a fost închisă traficului timp de aproximativ două ore, ceea ce a cauzat blocaje semnificative. Circulația a fost reluată ulterior, după finalizarea operațiunilor de curățare și degajare a drumului.

Autoritățile austriece continuă investigațiile pentru a stabili circumstanțele exacte ale accidentului și pentru a determina responsabilitatea. Acest incident subliniază importanța respectării regulilor de circulație și a vigilenței la volan, mai ales pe drumurile aglomerate din zona transfrontalieră.

 

-------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel