Cine l-a așteptat pe Bogdan Olteanu la poarta penitenciarului, după ce a fost eliberat din închisoare: „De cătușe tot nu scapi“ (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Bogdan Olteanu, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, a ieșit ieri din închisoare, cu trei ani mai devreme. La ieșirea pe poarta penitenciarului a fost așteptat doar de protestatarul Marian  Moroșanu, cunoscut sub numele de Ceaușescu. Olteanu s-a urcat apoi singur într-un taxi și a plecat.

Publicitate

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a ieșit din închisoare cu trei ani mai devreme. Decizia a fost luată ieri de Curtea de Apel Bucureşti şi este definitivă. Chiar ieri, Olteanu a părăsit penitenciarul Ploiești într-un taxi. Singura persoană care l-a așteptat la ieșirea din închisoare a fost protestatarul Marian Moroșanu, cunoscut sub numele de Ceaușescu.

Cine l-a așteptat pe Bogdan Olteanu la poarta penitenciarului

 

„De cătușe tot nu scapi (...) își miroase acum în aer a șpagă, a mită, nu? De cătușe tot nu scapi, bă, borfașule!“, i-a transmis Ceaușescu lui olteanu în timp ce acesta se urca într-un taxi.

Bogdan Olteanu, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor şi fost viceguvernator al BNR, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, după mai puţin de doi ani, în dosarul numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Administraţiei Deltei Dunării, a fost eliberat din penitenciar. Olteanu a fost condamnat la 5 ani de închisoare, în 2020, într-un dosar de luare de mită, suma încasată de fostul liberal de la Sorin Ovidiu Vântu fiind de un milion de euro.

Olteanu, care mai deţinut funcţia de viceguvernator al Băncii Naţionale, este printre primii beneficiari ai recentei decizii a Curţii Constituţionale privind prescripţia unor pedepse. 

În mai, Curtea Constituţională a României (CCR) a admis joi o sesizare referitoare la întreruperea termenului de prescripţie a răspunderii penale, excepţie ridicată de omul de afaceri Adrian Mititelu în dosarul în care a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare pentru evaziune fiscală. Judecătorii constituţionali au constatat că sunt neconstituţionale dispoziţiile art. 155 alin. (1) din Codul penal, respectiv „Cursul termenului prescripţiei răspunderii penale se întrerupe prin îndeplinirea oricărui act de procedură în cauză”.

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Bogdan Olteanu a fost condamnat definitiv, în 2020, de Curtea de Apel Bucureşti, la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, într-un dosar în care este acuzat că a primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

Instanța a redus pedeapsa principală pentru Olteanu pentru trafic de influență de la 7 ani închisoare la 5 ani închisoare, menținând pedepsele complementare.

De asemenea, a dedus din pedeapsa principală de 5 ani închisoare perioada reținerii, a arestării preventive și a arestului la domiciliu, de la 29 iulie 2016 la 20 octombrie 2016, inclusiv.

Bogdan Olteanu a ieșit din închisoare cu trei ani mai devreme

 

 

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat, pe Bogdan Olteanu, în primă instanţă, la 7 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat că a primit mită un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vântu, pentru a interveni astfel încât Liviu Mihaiu să fie numit guvernator al Deltei Dunării.

Bogdan Olteanu, fost viceguvernator al BNR, a fost trimis în judecată de DNA în octombrie 2016, fiind acuzat că ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii la membri ai Guvernului în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

Faptele ar fi fost comise în intervalul iulie-noiembrie 2008, perioadă în care acesta deţinea funcţa de preşedinte al Camerei Deputaţilor. La data de 18 septembrie 2008, Liviu Mihai a fost numit în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

„În perioada august – noiembrie 2008, s-au prestat efectiv şi serviciile electorale promise (analize politice, sondaje, analize media, rapoarte de analiză, profilul candidatului, monitorizări media, documentare statistice referitoare la profilul alegătorilor din colegiul în care candida inculpatul, simulări referitoare la rezultatul votului şi la alocarea mandatelor de parlamentar)", explica DNA la trimiterea în judecată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel