Cine sunt cei trei români din Spania, morți intoxicați în apartamentul din România. Oana avea doar 27 de ani

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Tragedie la Bistrița, acolo unde o întreagă familie a fost găsită fără viață în apartament din cauza unei intoxicații cu monoxid de carbon. 

O tragedie a zguduit comunitatea din Bistrița, după ce familia Banc, stabilită de ani buni în Spania, a fost găsită fără suflare în apartamentul lor din orașul natal. Defecțiunea unei centrale termice a provocat o scurgere de monoxid de carbon, care a dus la decesul bărbatului de 51 de ani, al soției sale de 50 de ani și al fiicei lor de 27 de ani.

Aceștia reveniseră în România pentru o scurtă vacanță, dorind să petreacă timp în locurile natale, însă ceea ce trebuia să fie o revedere plăcută s-a transformat într-o tragedie.

Fiica, Oana, în vârstă de 27 de ani, urma să plece a doua zi la locul de muncă din Spania, unde ocupa funcția de șef de departament la o reprezentanță auto. Părinții săi intenționau să mai rămână în țară pentru a finaliza lucrările de construcție ale unei case. 

oana-banc---romanca-moarta

familia-banc-din-spania_81557700

Sursa foto: Facebook

Vecinii au sunat la 112

 

Vecinii lor, alertați de un miros puternic ce se răspândise pe casa scării, au alertat autoritățile, temându-se pentru siguranța locatarilor din imobil. Echipajele de pompieri au intervenit rapid și au decis evacuarea întregii clădiri, formată din 11 apartamente, pentru a preveni un potențial dezastru. În total, aproximativ 20 de persoane au fost scoase în siguranță, însă, pentru familia Banc, sosirea pompierilor a venit prea târziu.

Cele trei victime au fost descoperite fără semne de viață în apartamentul lor de pe strada Constantin Roman Vivu, iar măsurătorile efectuate de autorități au confirmat prezența unei concentrații letale de monoxid de carbon.

Familia Banc, care se stabilise în Spania de mai mulți ani, reușise să-și construiască o viață stabilă prin muncă și perseverență. Însă, revenirea lor în Bistrița, locul natal, a devenit ultima lor întâlnire cu aceste locuri. Impactul morții celor trei a șocat profund comunitatea locală, iar vecinii și prietenii familiei sunt devastați. Aceștia au descris familia Banc drept oameni respectați și bine integrați în comunitatea locală, chiar și după emigrarea lor.

Pompierii au acționat cu prudență, eliminând orice alte riscuri și asigurând că nu există pericolul unei explozii în imobil. Deși salvatorii au făcut tot posibilul pentru a proteja ceilalți locatari, pierderea familiei Banc rămâne o lovitură dureroasă pentru toți cei care i-au cunoscut.

Locatarii imobilului au trăit momente de panică, însă intervenția rapidă a echipajelor de salvare a prevenit o catastrofă majoră. Din păcate, pentru familia Banc, aceasta a fost o ultimă revedere cu orașul lor natal.

 

------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 
  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel