Cine sunt cele 7 persoane care au pierit în incendiul de la Ferma Dacilor. Lista completă

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Ferma Dacilor, apel emoționant către oameni: „E momentul să vă chemăm alături de noi” / (Foto: ISU Prahova)
Ferma Dacilor, apel emoționant către oameni: „E momentul să vă chemăm alături de noi” / (Foto: ISU Prahova)

Cele şapte victime carbonizate care au fost găsite de pompieri în urma incendiului devastator de la Ferma Dacilor au fost identificate pe baza probelor ADN, au precizat, miercuri, surse judiciare.

Potrivit acestora, anchetatorii au recoltat probe ADN pe care le-au comparat cu mostre luate de la rudele victimelor, cele şapte persoane carbonizate găsite până la acest moment fiind astfel identificate.

În continuare este căutată o a opta persoană dispărută. În paralel, sunt în derulare audieri la sediul Poliţiei Mizil.

În cauză sunt efectuate cercetări in rem (pe faptă - n.r.) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru şi ucidere din culpă, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

"Sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova fost începută cercetarea la faţa locului, fiind cooptaţi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul I.P.J. Prahova, experţi din cadrul INSEMEX, inspectori de inspecţia muncii precum şi specialişti din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii. Din primele cercetări a rezultat faptul că în incendiu ar fi fost surprinse mai multe persoane, în cazul a şapte dintre acestea, 3 minori şi 4 majori, intervenind decesul, o a opta persoană nefiind găsită până în prezent, iar alte două persoane fiind transportate la spital în vederea acordării îngrijirilor medicale. De asemenea, în urma incendiului au fost provocate distrugerea şi degradarea unor bunuri imobile şi mobile, precum şi a unor lucrări, echipamente, instalaţii sau componente ale acestora. Cercetările, inclusiv cercetarea la faţa locului, sunt în desfăşurare, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, pe măsura derulării anchetei urmând a fi informată opinia publică", precizează sursa citată de Agerpres.

Lista celor șapte persoane care au murit în incendiul de la Ferma Dacilor

 

Lista celor șapte persoane care au murit în incendiul devastator care a cuprins Ferma Dacilor a doua zi de Crăciun, potrivit Antena 3 CNN:

- Lucian Ene 

- doi dintre băieţii lui Lucian Ene 

- Anca Gavrilă o tânără de 22 de ani din Călăraşi, prietenă cu fiul patronului

- Andrei Niţescu, un tânăr de 22 de ani, student la Politehnică, prieten cu fiul patronului

- Vlad Băiceanu, 21 de ani, fiul generalului Petru Băiceanu, şeful Direcţiei de Informaţii a Armatei

- fiul patronului Cornel Dinicu

- o persoană încă nu a fost identificată.

Ferma Dacilor a fost construită fără a avea autorizaţie, însă a intrat în legalitate în 2020 (prefect)

 

Prefectul de Prahova, Virgiliu Nanu, spune că la Ferma Dacilor s-a construit fără autorizaţie, intrându-se în legalitate abia în 2020, când pentru acele construcţii a fost obţinut un certificat de edificare a construcţiei.

"Nu au autorizaţie de construire. Au intrat în legalitate, în baza legii, în sensul că toate construcţiile după 2001, dar mai vechi de 3 ani, pot intra în legalitate făcând un raport de expertiză şi, bineînţeles, eliberarea unui certificat de edificare a construcţiei. Au intrat în legalitate în 2020. S-a făcut un PUZ, terenul respectiv a intrat în intravilan în baza acelui PUZ, iar ulterior au intrat în legalitate în baza acestor documente", a declarat Nanu, pentru AGERPRES.

Întrebat dacă s-a construit fără autorizaţie, prefectul a confirmat: "au construit fără a avea autorizaţie".

Conform site-ului oficial al complexului turistic de la Tohani, bazele afacerii au fost puse în 2013.

"Pentru motivele de mai sus, din dragoste pentru natură şi pentru gastronomia tradiţională, în 2013 am pus bazele Fermei Dacilor, gândită ca un proiect de, şi pentru familie", arată sursa citată.

Primarul comunei Gura Vadului, Nicolae Marius Sora, spune că nu a fost în control la acest complex turistic, motivând faptul că nu a putut lua legătura cu proprietarul din acte.

"S-au edificat clădirile- pensiune şi restaurant şi spaţii de cazare, în timp (...) Nu am fost în control. (...) Acolo este proprietară o anumită doamnă din Bucureşti, am încercat să luăm legătura cu ea, nu s-a putut lua legătura cu ea. (...) A fost control inopinat", a declarat primarul.

Întrebat ce voia să verifice, acesta a indicat "partea de urbanism".

"Am vrut să verificăm existenţa acelor construcţii pe parte de urbanism. Proprietara sau cine e împuternicit a venit cu o autorizaţie de la Ministerul Turismului în care era specificat că sunt autorizaţi de Ministerul Turismului şi atunci am considerat că e autorizată această... Normal, ar fi trebuit să ceară o autorizaţie de funcţionare pe care nu au cerut-o", a adăugat edilul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel