Ciocolată de casă, gata în 10 minute. Uitați de magazine și preparați desertul copilăriei

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
ciocolata_de_casa
ciocolata_de_casa

Vă prezentăm o rețetă pentru ciocolată de casă, care vă va cuceri iremediabil. Este mut mai bună decât cea cumpărată din magazine. În plus, se poate face din ingrediente simple. Cu siguranță vor fi încântați de rezultat: un gust proaspăt, dulce și aromat.  

 

 

Aveți nevoie de 270 g lapte praf, 180 g zahăr, 120 g unt, 100 ml apă, 50 g cacao, alune, nuci sau stafide.

Amestecați laptele praf cu cantitatea de cacao până se omogenizează. Puneți la fiert apa, în care adăugați zahărul pentru a obține un sirop. Compoziția rezultată trebuie ținută pe foc aproximativ 6 minute de la momentul în care a început să fiarbă. Când se formează un sirop mai gros se adaugă untul. Amestecați bine până când untul se va topi.

Turnați siropul cu unt peste amestecul de lapte praf și cacao. Tot acum puteți adăuga alunele, nucile sau stafidele. Nu uitați să  mărunți alunele și nucile. Mixați bine compoziția până când se omogenizează. Puneți compoziția într-o tavă și nivelați deasupra. Puneți ciocolata de casă la rece pentru câteva ore. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel