Vă prezentăm o rețetă pentru ciocolată de casă, care vă va cuceri iremediabil. Este mut mai bună decât cea cumpărată din magazine. În plus, se poate face din ingrediente simple. Cu siguranță vor fi încântați de rezultat: un gust proaspăt, dulce și aromat.
Aveți nevoie de 270 g lapte praf, 180 g zahăr, 120 g unt, 100 ml apă, 50 g cacao, alune, nuci sau stafide.
Amestecați laptele praf cu cantitatea de cacao până se omogenizează. Puneți la fiert apa, în care adăugați zahărul pentru a obține un sirop. Compoziția rezultată trebuie ținută pe foc aproximativ 6 minute de la momentul în care a început să fiarbă. Când se formează un sirop mai gros se adaugă untul. Amestecați bine până când untul se va topi.
Turnați siropul cu unt peste amestecul de lapte praf și cacao. Tot acum puteți adăuga alunele, nucile sau stafidele. Nu uitați să mărunți alunele și nucile. Mixați bine compoziția până când se omogenizează. Puneți compoziția într-o tavă și nivelați deasupra. Puneți ciocolata de casă la rece pentru câteva ore. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News
Dezamăgire în Italia. China preia o fabrică-simbol a italienilor
Bogdan Bolojan /
16 apr 2025, 23:17
Italia trece printr-un moment de cumpănă emoțională profundă, după ce una dintre cele mai emblematice companii din istoria sa industrială a fost vândută unor chinezi. Bialetti, faimosul producător de cafetiere moca cu formă octogonală, prezent în aproape fiecare gospodărie italiană, a fost preluat de un consorțiu chinez condus de antreprenorul Stephen Cheng din Hong Kong. Tranzacția, anunțată oficial de ambele părți, a stârnit o reacție intensă în rândul italienilor: tristețea și nostalgia s-au împletit cu o furie greu de stăpânit.