Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, consideră că orice negociere privind viitorul Cabinet trebuie să fie suspendată până când vor fi rezolvate solicitările sindicatelor, dar şi restanţa ''majoră'' privind reforma pensiilor speciale.
''De când am intrat la guvernare prioritatea noastră a fost stabilitatea ţării şi buna guvernare, astfel încât românii şi economia românească să treacă mai uşor peste multiplele crize cu care ne confruntăm. E clar că în acest moment agenda românilor nu mai coincide cu agenda politică, iar eu am promis că niciodată nu am să pun interesele politice mai presus de intereselor românilor. De aceea, cred că, în acest moment, prioritatea tuturor decidenţilor politici trebuie să fie rezolvarea solicitărilor sindicatelor, dar şi restanţa majoră privind reforma pensiilor speciale. Până la rezolvarea acestor două priorităţi, orice negociere privind viitorul Cabinet trebuie suspendată'', a scris Ciolacu pe Facebook.
Potrivit acestuia, Coaliţia are datoria să se reunească în primul rând pentru urgenţele românilor, iar programul de guvernare viitor este obligatoriu să prevadă soluţiile sustenabile şi un termen clar pentru noua lege a salarizării.
Greva profesorilor
Propunerile care ne-au fost avansate sunt nesatisfăcătoare şi nu avem niciun motiv în momentul de faţă să renunţăm la această formă extremă de protest, respectiv greva generală, a declarat, miercuri, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", Marius Ovidiu Nistor, după întâlnirea cu reprezentanţii Guvernului.
"Ni s-au avansat nişte propuneri pe care noi le considerăm nesatisfăcătoare în momentul de faţă, respectiv aplicarea în integralitate a Anexei opt pentru toţi cei care sunt prinşi pe anexa în cauză, Anexa opt pe Legea 153, şi posibilitatea prinderii în programul de guvernare a învăţământului ca prioritate naţională. Asta este ceea ce s-a lansat în urma discuţiei respective(...). Ce pot să vă transmit foarte clar: greva care a fost anunţată va începe luni, 22 mai, în toate unităţile de învăţământ preuniversitar. Nu avem niciun motiv în momentul de faţă pentru a renunţa la această formă extremă de protest. Nu ne-am dorit-o", a spus Nistor.
El a subliniat că "era obligaţia" Guvernului să vină cu soluţii mult mai rapide şi că apare o problemă de credibilitate a celor care au putere de decizie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News