Ciolacu, dezamăgit de PNL pentru tentativele de modificare a datei alegerilor: „Onoarea nu este numai pe panouri, este și în discuții”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Ciolacu, dezamăgit de PNL pentru tentativele de modificare a datei alegerilor: „Onoarea nu este numai pe panouri, este și în discuții”
Ciolacu, dezamăgit de PNL pentru tentativele de modificare a datei alegerilor: „Onoarea nu este numai pe panouri, este și în discuții”

Premierul Marcel Ciolacu a criticat dur Partidul Național Liberal (PNL) pentru tentativele de modificare a datei alegerilor prezidențiale, acuzându-i că nu și-au respectat promisiunile. 

 „Nu am stabilit încă să avem o şedinţă de coaliţie. Este evident că PNL doreşte să schimbe regulile jocului. Dacă decizia lor rămâne aceeaşi, nu are rost să facem o şedinţă a coaliţiei”, a mai declarat premierul la Bruxelles.

El a subliniat că există o diferență clară între rolul său de președinte PSD și responsabilitatea de premier, explicând că a propus un calendar electoral care să permită tuturor partidelor să își organizeze alegerile în mod corespunzător.

„Eu am propus atunci 1 septembrie, domnul Nicolae Ciucă a propus 15 septembrie. Acum, tot domnia sa a propus 29 septembrie. Am înţeles că acum se doreşte altă dată”, a explicat Ciolacu. 

 

Ciolacu este dezamăgit că PNL nu și-a respectat cuvântul

 

Ciolacu a accentuat că PNL nu și-a respectat cuvântul dat, o problemă care, în opinia sa, afectează grav integritatea dialogului politic din cadrul Coaliției.

„Onoarea nu este numai pe panouri, este şi în discuţii”, a spus Ciolacu, potrivit News.ro. „Abordarea mea de președinte al PSD este una foarte clară, dânșii nu și-au ținut cuvântul dat. Poate trebuie să înțelegem că onoarea nu este numai pe panouri, onoarea este și în discuțiile în cadrul coaliției”, a adăugat Ciolacu.

În contextul acestui conflict, premierul a subliniat necesitatea unei discuții deschise și constructive cu toate partidele politice, pentru a asigura un calendar electoral stabil și previzibil. „Ca prim-ministru, trebuie să am o abordare deschisă și o discuție cu toate partidele, dacă acest calendar anunțat anterior nu se ține și acest lucru îl voi face”, a declarat el.

De asemenea, Ciolacu a făcut referire la schimbările din societatea românească și la necesitatea ca politicienii să se adapteze noilor realități. „Trebuie să înțelegem și faptul că nu mai avem Miliție, avem Poliție, și România s-a schimbat pe fond și noi, politicienii, dacă dorim să fim respectați, trebuie să ne schimbăm și noi”, a afirmat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel