Ciolacu: MAI, mână liberă să facă 'curăţenie de sus până jos' după cazul 2 Mai. „Anumiţi poliţişti au devenit complici morali la crimă“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, a subliniat că incidentul tragic din 2 Mai relevă deficiențele sistemului în gestionarea situațiilor obișnuite și că "unii polițiști au devenit complici morali la crimă". El a afirmat că ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, are autoritatea să efectueze o "curățenie de sus până jos."

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, a transmis un mesaj ferm către ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, subliniind că acesta are "mână liberă" pentru a efectua o "curățenie" exhaustivă în structurile din subordine, începând de la cazul tragic al tânărului drogat care a provocat un accident mortal în localitatea 2 Mai. Ciolacu a evidențiat primele demiteri survenite în urma anchetei Corpului de control al ministerului, care a identificat responsabilități directe în tragedie. El a remarcat că aceasta nu se rezumă la simple erori personale, ci la deficiențe grave ale sistemului, inclusiv complicitate morală a unor polițiști.

"Domnului ministru Cătălin Predoiu, care este în drum spre țară de la Viena, îi transmit că are autoritate totală pentru a efectua o "curățenie" de sus până jos. El și colegii săi trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a restabili încrederea în justiție și pentru a asigura că legea este aplicată echitabil pentru toți", a declarat Ciolacu la Palatul Victoria în cadrul ședinței de Guvern.

Ciolacu a subliniat imperativul intensificării combaterii traficului de droguri, subliniind că este esențial să se acționeze împotriva dealerilor, sursa principală a problemei. El a respins orice scuză legată de lipsa aparaturii drugtest și a insistat asupra priorității achiziționării necesare. Premierul a subliniat că lupta cu drogurile trebuie să fie mai eficientă, și că acolo unde există dealeri, există și consumatori. El a îndemnat Poliția să acționeze mai intens în acest sens și să se concentreze pe teren, mai ales în apropierea școlilor.

Ciolacu a adăugat că majoritatea polițiștilor sunt oameni integri care își fac datoria și respectă uniforma, și că aceștia trebuie încurajați să-și îndeplinească responsabilitățile.

În final, prim-ministrul a subliniat că este esențial să se asigure că demnitatea și onoarea polițiștilor nu sunt compromise, că eforturile trebuie să fie concentrate asupra combaterii traficului de droguri, și că Poliția trebuie să acționeze cu determinare pentru a asigura siguranța și integritatea cetățenilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel