Ciolacu, prima reacție după motivarea CCR în cazul Șoșoacă: "Am o mare dilemă"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Premierul Marcel Ciolacu a avut prima reacție după publicarea motivării deciziei CCR de a-i interzice Dianei Șoșoacă de a candida la alegerile prezidențiale. 

Motivarea Curţii Constituţionale în cazul Dianei Şoşoacă întăreşte discuţia privind necesitatea unei ample reforme a CCR, a declarat luni seară premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.

DOCUMENT - Vezi AICI decizia de respingere a candidaturii Dianei Şoşoacă
 
''Această discuţie trebuie să plece de la realitatea că procedura actuală transformă CCR într-o instanţă care nu îi oferă celui în cauză dreptul la apărare sau recurs. De aceea, consider că între BEC şi CCR ar trebui să existe un filtru de legalitate pe care îl poate asigura doar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. De aici trebuie să pornim discuţia, pentru a nu exista nicio urmă de îndoială'', a scris Ciolacu pe Facebook.

În opinia acestuia, singura discuţie ''raţională şi serioasă'' din societate trebuie să fie legată de reforma CCR.

Acesta a lansat critici la adresa celor care s-au făcut scut ''pentru cineva care face apologia legionarismului şi a urii împotriva evreilor''.

''Am însă o mare dilemă. Cât de mult trebuie să ai atrofiat muşchiul bunului-simţ să susţii sus şi tare că trebuie ca anumite partide să fie scoase în afara legii pe motiv de extremism, dar apoi să te faci scut pentru cineva care face apologia legionarismului şi a urii împotriva evreilor?! Chiar şi într-o campanie electorală, există anumite linii roşii care nu trebuie trecute. Pentru a nu arunca societatea românească în urmă cu 50 de ani. Nu voi intra niciodată în acest galop electoral inconştient practicat de unii candidaţi. Singura discuţie raţională şi serioasă din societate trebuie să fie legată de reforma CCR. Şi asta voi face eu!'', a spus Ciolacu.

Citește mai departe

Coaliția PSD-PNL s-a rupt! Ciucă: "Coaliția de guvernare cu PSD se oprește aici!" - VIDEO

 

Președintele PNL Nicolae Ciucă a anunțat în urmă cu puțin timp că coaliția de guvernare cu PSD s-a rupt.

Coaliția de guvernare dintre Partidul Național Liberal (PNL) și Partidul Social Democrat (PSD) s-a destrămat, după ce premierul Nicolae Ciucă a anunțat că parteneriatul cu social-democrații „se oprește aici”.

Declarația lui Ciucă vine în urma unor tensiuni tot mai evidente între cele două partide, care au escaladat în ultimele săptămâni și au culminat cu decizia CCR de a refuza candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale.

"Dragi români, încă o dată nu comentez decizia CCR, dar consecințele ultimei decizii. Pun un mare semn de întrebare privind democrația din România. Pentru prima dată în istoria României, o majoritate de cinci judecători, din care patru numiți de PSD, a decis că cineva nu poate candidat.

Practic a fost eliminat la masa verde un adversar politic. Acest lucru mă preocupă pe mine și cred că și pe orice cetățean care vrea ca România să rămână un stat democratic. Nu mă preocupă dacă PSD se bucură de eliminarea unui competitor politic, ci că ar putea face lucruri de neimaginat, pentru că PSD are în ADN-ul său abuzul de putere și comportamentul de partid stat.

Astăzi elimină un candidat, mâine altul, pomâine închid instituții de presă, iar în final subordonează politic tot statul român. Mă voi asigura că acest lucru nu se va întâmpla și România nu va intra total pe mâna PSD. Este o datorie de onoare și credință față de țara noastră", spune Ciucă. 

Vezi aici continuarea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel