Ciolacu promite 10 ani fără taxe și impozite pentru românii din diaspora care revin în țară

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Marcel Ciolacu, după anunțarea exit-poll-urilor
Marcel Ciolacu, după anunțarea exit-poll-urilor

Marcel Ciolacu promite 10 ani de scutiri de taxe și impozite pentru românii care revin în țară. 

Marcel Ciolacu este candidat unic la președinția Partidului Social Democrat, în congresul care are loc sâmbătă. Acesta și-a anunțat și intenția de a candida la alegerile prezidențiale. În fața social-democraților, Ciolacu și-a anunțat programul electoral. Acesta propune scutiri de taxe și impozite pentru românii de peste hotare care revin în țară. 

"După 20 de ani, vreau să avem un plan concret pentru românii din afara granițelor. Atât cei care trăiesc aici, cât și cei stabiliți peste hotare, sunt parte a aceleiași Români. De aceea, a abandona românii din diaspora, înseamnă a abandona de fapt România! Fiecare dintre noi avem o rudă sau un prieten în diaspora. Oameni care contribuie an de an la bugetul României, prin miliardele de euro pe care le trimit în țară. Este timpul să facem mai mult pentru ei!

Vă propun să ne gândim serios la modelul țărilor cu o diasporă numeroasă care au luat deja măsuri pentru a-și aduce înapoi cetățenii. Vă dau un exemplu: fiecare cetățean, stabilit legal în străinătate, care se întoarce în țară, să aibă 10 ani scutiri de impozite pentru banii pe care îi aduce înapoi. La fel, orice sumă adusă din afară - investiții, chirii, dividende, orice – să fie scutită de impozit timp de 10 ani. Este un punct de la care putem pleca.

Este nevoie de măsuri clare, simple și ferme  Asta face un președinte pentru TOȚI românii!" a spus Marcel Ciolacu. 

Eliminarea vizelor pentru SUA

 

"Tot anul acesta, avem o șansă uriașă să eliminăm vizele pentru românii care vor să călătorească în SUA. Am început acest proiect ca premier și vreau să îl văd realizat ca președinte. Apoi, când spun Uniunea Europeană, mă gândesc în primul rând la aliații noștri tradiționali – Germania, Spania, Italia, Franța – alături de care vom continua să ne coordonăm pozițiile și acțiunile comune. În paralel, am dezvoltat un parteneriat strategic cu Marea Britanie. Ne leagă obiective și viziuni comune. Dar și faptul că avem una dintre cele mai mari comunități de români în această țară.

Nu vreau să mai existe dispute între Președinte și Guvern atunci când vine vorba de interesele naționale! Atât Președintele, cât și Premierul trebuie să acționeze coordonat, inteligent și determinat, să impună interesele României la Bruxelles. Indiferent din ce partid fac parte! Cearta între români și denigrarea României în cancelariile occidentale trebuie să înceteze. Interesele României nu mai trebuie negociate pentru mize personale!" a mai spus Ciolacu. 

Din noua echipa pe care o propune Marcel Ciolacu dispare Gabriela Firea din funcția de vicepreședinte pe care o avea. În locul Gabrielei Firea ar urma să fie votat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4. Având în vedere că Marcel Ciolacu este candidat unic, întregul congres și votarea moțiunii sunt doar o formalitate.

Printre cei mai importanți oameni care îi vor fi alături în PSD se numără în continuare Sorin Grindeanu și Mihai Tudose. Vasile Dîncu a fost înlăturat din funcția de președinte al Consiliului Național al PSD și i s-a dat o altă funcție, la nivel de vicepreședinte pe domeniul Afacerilor Externe. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel