Ciolacu spune că el e "fraierul de serviciu" care și-a asumat tăierile din sistemul bugetar 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
 Marcel Ciolacu (sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea)
Marcel Ciolacu (sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Premierul Marcel Ciolacu spune că el a căzut drept "fraierul de serviciu" când a decis să facă tăieri în sistemul bugetar. 

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că în sistemul bugetar trebuie să fie făcută o reformă, având în vedere, între altele, că ţara noastră are cei mai mulţi ordonatori de credite din lume - circa 16.000, dar a subliniat că "nu va fi tăiat niciun salariu în România" prin aceste schimbări.

"Este evident că în sistemul bugetar trebuie să se facă o reformă. Trebuia să se facă această reformă de foarte mult timp. Am înţeles că nu şi-a asumat-o nimeni. (...) Aveţi fraierul de serviciu care-şi asumă această reformă. Eu nu mai pot să accept să existe instituţii paralele şi, când ai crize, cum a fost criza cu centrele groazei, să constaţi că aveau aceleaşi atribuţii cinci instituţii şi niciuna nu a făcut nimic şi se călcau pe picioare (...) Nu va fi tăiat niciun salariu în România, dar nici nu pot să accept să te duci la serviciu, să fii şef peste nişte posturi goale, vacante. (...) Marea majoritate, peste 70%, sunt bugetate. Eu nu pot să accept ca un ordonator de credite să vină la şeful lui, la director, să spună: 'domne', a făcut nişte economii extraordinare la anvelopa bugetară, la cheltuielile cu salariile'. De fapt, nu a făcut nicio economie... Şi, să spună: 'domnu' director, dacă tot am făcut economia asta - pe care nu am făcut-o - hai să o împărţim la sfârşit de an, să fie primă'. S-a terminat, eu nu pot să accept un bugetar care câştigă peste 2.000 de euro, eu, Marcel Ciolacu să-l alerg prin birou, să-l rog să mai ia şi vouchere de vacanţă. Voucherele de vacanţă sunt pentru cei cu venituri mici, trebuie să existe o echitate socială", a declarat Marcel Ciolacu, joi seară, într-o emisiune la România TV.

Funcții inutile în sistemul bugetar 



El a adăugat că România are cei mulţi ordonatori de credite din lume.

"Vin şi spun fără nicio rezervă, avem cei mai mulţi ordonatori de credite din lume, fiecare ordonator de credite are în subordine director economic, serviciu de achiziţii publice (...) Vă spun că avem 16.000 de ordonatori de credite în România, nu se poate aşa ceva, nu se poate să ai 10 oameni şi să fii ordonator de credit. Nu mai poate continua România în acest fel (...) Măi oameni buni, nu desfiinţează nimeni niciun teatru, am văzut tot felul de ştiri, că se desfiinţează bibliotecile ... Domne', nu poate fiecare bibliotecă, dacă are 12 angajaţi, să fie ordonator de credit. Domne', cuplaţi-vă sub un singur director general, care e ordonatorul de credite. (...) Nu mai poate statul să susţină (...) când ai nişte semnale de alarmă, după pandemie, după împrumuturi de 200 de miliarde, după o datorie externă de aproape 50% (din PIB n.red.), pornită de la PSD de 35%, trebuie să fim corecţi, că nu pot să decontez eu. Ai avut un deficit bugetar de 9,4%, lăsat de PSD la 2,7%. (...) Nu iubesc liberalii şi sunt ferm convins că nici liberalii nu mă iubesc pe mine, dar în acest moment trebuie să ne ridicăm la nivelul aşteptat de către români. Suntem nişte oameni responsabili, avem datoria din oameni politici să ne ridicăm la nivelul de oameni de stat şi să luăm deciziile corecte pentru România şi pentru români ", a declarat premierul Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel