Ciorbă ardelenească de urzici. Rețeta și ingredientul secret, care își va aduce aminte de aromele copilăriei. Ingrediente
Citește și Pulled pork la cuptor. Cea mai ușoară rețetă de friptură fragedă de porc care se topește în gură!
400 gr urzici proaspete
2 legături de ceapă verde
1 legătură de usturoi verde
1 litru de lapte (cu 3,5% grăsime)
330 ml lapte bătut
150 gr smântână (cu 25% grăsime)
3 oua
40 ml ulei
25 gr făină
1 linguriță de boia dulce
sare și piper după gust
oțet pentru acrit (preferabil de mere)
(opțional) slănina afumată, dacă nu vreți să adăugați ulei
Ciorbă ardelenească de urzici. Rețeta și ingredientul secret, care își va aduce aminte de aromele copilăriei. Cum se pregătește
Pentru ciorba ardelenească de urzici se aleg bine urzicile și se spală în apa rece apoi se lasă la uscat. Într-o oală mare, se pune la fiert apa cu o lingură de sare. Când apa a început sa fiarbă, se pun urzicile și se lasă 3-4 minute.
Urzicile se scurg de apa fiartă și se pun într-un castron mare cu apa cu gheață. După ce se scurg și se storc, urzicile se toacă mărunt. Într-o oală de 4-5 litri se adaugă uleiul, păstrând deoparte doar o linguriță. Se călesc usturoiul și ceapa cu un praf de sare.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Ciorbă ardelenească de urzici, s-ar putea să îți placă și rețeta Piure de urzici cu usturoi. Rețetă simplă de primăvară, plină de vitamine. O porție de sănătate și multe beneficii
Ciorbă ardelenească de urzici. Dacă vreți să folosiți slănina afumată, puneți-o în tigaie, lăsați-o să se prăjească bine până se face jumări, apoi scoateți-o din tigaie și căliți în grăsimea lăsata ceapa și usturoiul. Când ceapa și usturoiul s-au înmuiat, presărați făina și amestecați rapid. Puneți în tigaie și boiaua dulce, apoi turnați treptat laptele și amestecați bine. Puneți în tigaie urzicile tocate și 1 litru de apa fierbinte. Se lasă la fiert mediu timp de 8-10 minute.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Ciorbă ardelenească de urzici, s-ar putea să îți placă și rețeta Omletă de cartofi, rețeta uimitoare fără ouă care te va cuceri
Între timp, separați albușurile de gălbenuș de la două ouă. Peste gălbenușuri, se adaugă treptat laptele bătut și se amesteca bine cu o furculiță. Peste albușuri se adaugă și oul rămas, sare și piper și se bate bine cu furculița. Într-o tigaie se pune uleiul rămas și se toarnă ouăle bătute și se lasă pe foc până se face o omletă, pe care o vom tăia în fâșii subțiri.
Amestecul de gălbenușuri și lapte se diluează cu 2-3 polonice de zeamă fierbinte. Se oprește focul și se pune peste ciorba din oală acest amestec, omogenizând bine. Adăugați sare, piper și oțet după gust. La final adăugați și tăițeii din omletă și presărați mărar proaspăt tocat.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News