Ciorba de pui cu smântână şi usturoi merge ca mâncare de prânz sau cină, fiind foarte săţioasă.
Citește și Valentine's day, rețeta magică: Tort Oreo special. Veți cuceri cu acest preparat simplu și rapid
Ciorbă de pui cu smântână şi usturoi. Ingrediente
- 500-1.000g carne de pui (poate fi piept sau pulpe. Cantitatea poate varia în funcţie de câtă ciorbă dorim să facem sau cât de multă carne preferăm în mâncare)
- Unt / Ulei
- 200-400g smântână
- 1-2 morcovi
- 1 ceapă
- 1 ţelină mică
- 1 păstârnac
- cartofi
- 1 căciulie de usturoi
- apă
- 1-2 linguri de făină
- sare
- piper
- verdeaţă la alegere (leuştean, pătrunjel, mărar)
- tăiţei
Citeşte şi: Varză dulce cu smântână. Reţetă sănătoasă, săţioasă şi foarte uşor de gătit
Mod de preparare
- Ceapa, morcovii, ţelina şi păstârnacul se spală, se curăţă şi se dau pe răzătoare sau se taie mărunt.
- Se pune o oală cu apă curată la fiert până dă în clocot şi se pune puţină sare. Apoi se spală carnea apoi se curăţă de zgârciuri, piele, os şi se taie cubuleţe potrivite şi se pune în apa clocotită pentru câteva minute la prefiert, până începe să formeze spumă la suprafaţă.
- Se scurge prima apă şi se spală carnea, apoi se pune în oala în care ne dorim să facem ciorba.
- Presărăm o jumătate de linguriţă mică de sare şi punem în tigaie unt sau ulei pentru a căli uşor carnea.
- Punem apoi legumele tăiate mărunt în cratiţă să se călească la foc mic spre mediu. Când se înmoaie legumele, turnăm smântâna şi amestecăm bine. După cinci minute, punem o lingură sau două de făină pentru consistenţă şi amestecăm din nou să nu se prindă compoziţia de oală.
Citeşte şi: Pulpe crocante de pui cu usturoi şi rozmarin. Reţetă uşor de făcut şi foarte savuroasă
- Turnăm cam o cană sau două de apă peste carnea şi legumele călite şi amestecăm bine, până se omogenizează totul şi lăsăm să fiarbă cam 10 minute, apoi adăugăm apă până se umple cam trei sferturi de oală.
- Între timp, curăţăm 4 cartofi medii şi îi tăiem cubuleţe şi le punem la fiert în ciorbă, lăsând alte 15 minute la fiert.
- Curăţăm şi zdrobim usturoiul şi spălăm verdeaţa, apoi o tocăm mărunt.
- Verificăm dacă ciorba este gata testând un cub de carne sau de cartof dacă este destul de gătit şi gustăm dacă mai trebuie sare.
- La final se adaugă piper după gust, tăiţeii, usturoiul şi verdeaţa şi se mai lasă 2 minute la fiert, amestecând continuu.
- După ce închidem flacăra, punem un capac peste oală şi lăsăm să se pătrundă aromele.
Poftă bună!
Dacă vă place combinaţia de smântână cu usturoi, vă prezentăm o reţetă de mujdei delicioasă:
Mujdei de usturoi cu smântână. Cum iese cel mai bun. Ingredientul care nu trebuie folosit
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News