O ciorbă din România a reușit să iasă pe locul 12 în cadrul unui clasament denumit "Top 100 cele mai bune supe din lume". În total, 6 supe românești au reușit să facă țara cunoscută și peste hotare, din punct de vedere gastronomic.
Mai mult de atât, cei care au făcut clasamentul au dat și detalii despre proprietățile pentru care preparatul este cunoscut.
Taste Atlas a realizat un clasament al celor mai bune supe din întreaga lume în aprilie 2023, scrie Cancan. Potrivit datelor publicate de site-ul de specialitate, primul lor în top este ocupat de Tonkotsu ramen (Japonia), cel de-al doilea, de Zurek (Polonia), iar cel de-al treilea, de Mercimek çorbası (Turcia).
În clasament, au fost integrate și șase supe românești care au reușit să cucerească gurmanzii din întreaga lume. Preparatul care ne face cinste peste hotare, ieșit pe locul 12, este ciorba rădăuțeană.
Ciorba Rădăuțeană este recomandată ca preparat împotriva mahmurelii
Cu un punctaj de 4,6 din 5, ciorba rădăuțeană a plasat România pe locul 12, dar nu este singurul preparat din top.
„Ciorba Rădăuțeană este o supă tradițională romanească. Este făcută dintr-o combinație de pui, ceapă, ardei roșu dulce, țelină, morcovi, suc de lămâie, usturoi, pătrunjel și smântână. Ingredientele se fierb la foc mediu până când carnea și legumele devin fragede.
Supa este destul de acră datorită adaosului de suc de lămâie. În România, ciorba Rădăuțeană este apreciata în special pentru că este un remediu pentru mahmureală și are proprietăți de vindecare – este adesea folosită ca remediu pentru simptomele răcelii comune”, au transmis cei care au făcut topul despre ciorba rădăuțeană.
Cele 5 ciorbe care ne țin în topul gastronomic al lumii sunt:
Ciorba de văcuță – locul 86
Ciorba de burtă – locul 75
Ciorba de fasole – locul 73
Supa de pui cu tăiței – locul 56
Ciorba de fasole – locul 55.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News