Cipru va cere două teste COVID negative pentru intrarea în țară, inclusiv vaccinaților

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Cipru va cere două teste COVID negative pentru intrarea în țară, inclusiv vaccinaților
Cipru va cere două teste COVID negative pentru intrarea în țară, inclusiv vaccinaților

Persoanele care merg în Cipru vor trebui să efectueze două teste PCR COVID-19: unul înainte de intrarea în ţară şi unul imediat după sosire. Măsura se aplică atât celor vaccinaţi, cât şi celor nevaccinaţi, potrivit dpa.

Primul test PCR nu trebuie să fie mai vechi de cel mult 48 de ore în momentul sosirii. Persoanele care nu sunt vaccinate cu doza booster trebuie să facă un test rapid antigen la 72 de ore după sosire. Copiii sub 12 ani sunt scutiţi de această măsură.

Testele trebuie plătite de fiecare persoană în parte, a declarat luni o purtătoare de cuvânt a autorităţii sanitare din Cipru, potrivit dpa și Agerpres.

Noile măsuri pentru a opri răspândirea variantei Omicron de coronavirus se aplică atât celor vaccinaţi, cât şi celor nevaccinaţi începând de marţi de la ora 23:00 (21:00 GMT).

Măsurile vor fi în vigoare până pe 15 ianuarie. Apoi, guvernul de la Nicosia va reexamina situaţia, a precizat oficialul.

Numărul de noi infectări cu coronavirus a crescut rapid în Cipru în ultimele şapte zile. Potrivit Ministerului Sănătăţii, pe data de 2 ianuarie au fost înregistrate 3.538 de cazuri. Cu o săptămână mai devreme fuseseră raportate 1.925 de cazuri.

 

Infecțiile COVID-19 au explodat în Europa: A fost depășit pragul de 100 de milioane de cazuri

 

Epicentru actual al pandemiei de COVID-19, Europa a depăşit pragul de 100 de milioane de cazuri înregistrate de la descoperirea virusului în decembrie 2019, mai mult de o treime din totalul contaminărilor de pe glob, potrivit unei numărători realizate de agenţia France Presse sâmbătă, la orele 18.45 GMT.

Cele 100.074.753 de contaminări identificate în regiunea europeană (52 de ţări şi teritorii, de la ţărmul Oceanului Atlantic până în Azerbaidjan şi Rusia) reprezintă mai mult de o treime din cele 288.279.803 de cazuri detectate în lume de la începutul pandemiei.

Cu peste 4,9 milioane de contaminări înregistrate în ultimele şapte zile, (cu 59% mai mult decât săptămâna precedentă), regiunea se confruntă în prezent cu niveluri de contaminare fără precedent.

Cu excepţia microstatelor, primele zece ţări cu cea mai mare incidenţă (număr de cazuri pe şapte zile la 100.000 de locuitori) din lume sunt toate în Europa, începând cu Danemarca (incidenţă de 2.045), Cipru (1.969) şi Irlanda (1.964).

În Franţa, peste un milion de cazuri (1.103.555) au fost detectate în ultimele şapte zile, aproape 10% din numărul total de cazuri înregistrate în ţară de la începutul pandemiei.

Printre cele 52 de ţări şi teritorii care alcătuiesc regiunea Europei, 17 dintre ele şi-au doborât în ultimele zile recordul de cazuri depistate într-o săptămână.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel