Traficul rutier pe drumul naţional DN 7 este blocat, vineri seara, în localitatea Brezoi, la kilometrul 206+800, în urma unei viituri care a adus pe carosabil cantităţi mari de aluviuni de pe versant.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, în zonă sunt atât agenţi de la Poliţia Rutieră, cât şi lucrătorii Secţiei Drumuri Naţionale Vâlcea, care acţionează pentru curăţarea drumului.
Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova a precizat că cel mai probabil circulaţia rutieră în zonă va fi reluată în condiţii normale în aproximativ cinci ore.
Traficul pe Valea Oltului, deviat
Traficul rutier pe drumul naţional DN 7, dintre Sibiu spre Râmnicu Vâlcea, este deviat, vineri seara, pe DN 1, către Braşov, până la curăţarea de aluviuni a carosabilului în zona unde o cantitate mare de aluviuni a ajuns pe carosabil în localitatea Brezoi, potrivit Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Braşov.
"Restricţiile de trafic vor fi valabile până când colegii de la DRDP Craiova vor reuşi să îndepărteze aluviunile de pe drum (aproximativ 4-5 ore). Maşinile care circulă pe DN1 dinspre Sibiu vor fi redirecţionate către Braşov din sensul giratoriu de la Veştem, iar autovehiculele care circulă pe autostrada A1 vor fi întoarse din nodul rutier de la Boiţa", au precizat reprezentanţii DRDP Braşov.
O alunecare de teren s-a produs vineri seara pe versantul din apropierea DN 7, în localitatea Brezoi, potrivit estimărilor drumarilor din Vâlcea fiind circa 400 de metri cubi de aluviuni care trebuie îndepărtate de pe carosabil.
Traficul pe Valea Oltului a fost închis timp de o lună
Reamintim că circulaţia rutieră pe Valea Oltului a fost închisă începând din data de 8 iulie, pe sectorul cuprins între km 242+600 şi km 250+000, pe DN7 Valea Oltului, între orele 6:00 - 20:00, pentru lucrări la autostrada Sibiu - Piteşti. Închiderea a durat până pe data de 7 august, ora 20:00. Situația a fost una deosebit de dificilă atât pentru cei care voiau să treacă din Transilvania în Muntenia cât și invers, dar și pentru riverani.
Impunerea de restricţii de circulaţie pe Valea Oltului a reprezentat singura soluţie pentru construcţia autostrăzii Sibiu - Piteşti, măsura fiind necesară atât pentru protecţia celor din trafic, cât şi pentru încadrarea în termenul prevăzut pentru finalizarea acesteia, după cum a transmitea ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.
Autostrada Sibiu - Piteşti este deosebit de relevantă pentru desfăşurarea traficului pe Coridorul IV Pan European, deoarece asigură la nivel funcţional o traversare de la Vest la Est a teritoriului naţional. În acelaşi timp, este prima legătură cu reţeaua rutieră europeană care traversează Munţii Carpaţi, conectând Transilvania şi Muntenia printr-o reţea rutieră modernă care va asigura circulaţia în condiţii de siguranţă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News