El a fost întrebat de ziarişti, la Palatul Parlamentului, dacă PNL a ieşit mai slăbit din negocierile cu PSD.
"Nu, va ieşi mai puternic. Asta a fost decizia partidului, am mers în partid cu cele două variante. De fiecare dată, dacă a fost nevoie şi să mă dau la o parte, m-am dat la o parte, chiar am predat şefia negocierilor domnului premier Nicolae Ciucă, toate aceste lucruri le-am făcut pentru a debloca situaţia. Până la urmă, a fost decizia partidului, negocierea a fost condusă de următorul premier.
Mie îmi pare rău că nu avem Finanţele. Eu cred că un premier fără Finanţe va fi o problemă, dar, până la urmă, acesta a fost rezultatul negocierii. Am supus rezultatul negocierii unui vot în PNL, a trecut, mergem mai departe. Eu zic că, după ce se aşază lucrurile, va trebui să tragem linie şi apoi să vedem cum mergem mai departe", a explicat Cîţu, potrivit Agerpres.
Florin Cîțu, votat în funcția de președinte al Senatului
Noul preşedinte al Senatului a fost ales, marţi, liderul liberalilor, Florin Cîţu, susţinut de grupurile parlamentare ale PNL, PSD şi UDMR.
Votul a fost secret, cu buletine, fiind înregistrate 82 voturi "pentru", 25 "împotrivă" (USR).
"Mulţumesc doamna preşedintă de şedinţă, mulţumesc pentru vot colegilor şi propunerii şi Coaliţiei pentru susţinere, mulţumesc Anca Dragu pentru munca pe care ai făcut-o până acum la Senat. Mulţumesc! De vineri ne apucăm de treabă. Mulţumesc, o zi bună!", a spus Florin Cîţu, după anunţarea votului.
Anca Dragu (USR), care a candidat din nou după ce fost revocată din funcţie, a obţinut 25 voturi "pentru" şi 82 "împotrivă".
Marcel Ciolacu, ales preşedinte al Camerei Deputaţilor
De cealaltă parte, liderul PSD Marcel Ciolacu a fost ales, marţi, preşedinte al Camerei Deputaţilor, în şedinţa forului legislativ.
Ciolacu, propus pentru această funcţie de grupul parlamentar al PSD, a obţinut 217 voturi pentru, 77 împotrivă.
Pentru această funcţie a mai candidat din partea grupului USR şi Cristina Prună, în prezent vicepreşedinte al Camerei, însă aceasta a obţinut doar 77 voturi favorabile şi 217 împotrivă.
Votul a fost secret, cu buletine de vot.
Funcţia de preşedinte al Camerei rămăsese vacantă din 18 octombrie, după demisia lui Ludovic Orban.
Conform Regulamentului, preşedintele Camerei Deputaţilor este ales pe toată durata legislaturii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News