„Nu există astfel de date, nici nu încape discuția (n.r. despre informația potrivit căreia mercenarii se antrenează pe teritoriul României)... îi rog pe cetățenii români să aibă grijă de unde se informează... există multe informații care fac parte din domeniul dezinformării, al fake news-ului, al propagandei”, a declarat Nicolae Ciucă.
Premierul a mai comentat și zvonurile potrivit cărora avioanele MiG-21 LanceR sunt ținute la sol în România pentru a putea fi trimise în Ucraina. „Absolut deloc... ele nu au fost scoase din uz”, a explicat premierul care a spus că avioanele nu mai sunt folosite din cauza problemelor tehnice.
Ciuca, despre acuzațiile Rusiei privind prezența unor mercenari români în Ucraina: Fake news și propagandă
Pe 15 aprilie, MApN a decis să suspende toate zborurile cu avioanele MiG-21 LanceR din cauza accidentelor în care au fost implicate aceste aeronave, potrivit Mediafax.
Ministerul Apărării din Rusia a anunțat că forțele din Ucraina sunt sprijinite de mii de mercenari străini. Printre luptătorii străini s-ar afla și aproximativ 1,500 de români, susțin rușii. Autoritățile din Rusia nu au prezentat nicio dovadă pentru afirmațiile făcute.
Ministerul rus al Apărării susține că România se află pe lista țărilor care trimit cei mai mulți mercenari în Ucraina, pentru a lupta împotriva armatei ruse.
Rusia acuză România că se află printre primele țări care trimit mercenari pentru a lupta în Ucraina
Amitnim că purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, afirmă într-o înregistrare video, că liderii din Ucraina fi angajat peste 6.800 de mercenari străini din 63 de țări, de la începutul „operațiunii speciale” ruse în Ucraina, foarte mulți provenind din România.
"Regimul naționalist de la Kiev a angajat în total 6.824 de mercenari străini din 63 de țări de la începutul operațiunii militare speciale", a spus el.
Cei mai mulți mercenari - 1.717 persoane - au venit din Polonia, iar aproximativ 1.500 din SUA, Canada și România, a precizat purtătorul de cuvânt.
Până la 300 de persoane au sosit din Marea Britanie și Georgia fiecare, în timp ce 193 de persoane au venit din zonele din Siria care sunt controlate de Turcia, a precizat Konashenkov.
Datele nu sunt confirmate la nivel național și internațional.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News