Publicitate
„Important e că atât eu, cât și domnul prim-ministru, vedem această necesitate, de a fi pensiile majorate. Mai mult, cred că ar trebui, domnule prim-ministru, primul an de mult timp să începem discuția și să intrăm cu legea bugetului în Parlament din luna noiembrie, astfel încât să fie un semnal clar de stabilitate și predictibilitate și vom veni, sunt ferm convins, cu toate aceste lucruri”, spune Marcel Ciolacu.
Ministrul Muncii, anunț pentru români: Ar putea crește salariul minim și pensia, de la 1 ianuarie
La rândul său, liderul PNL, premierul Nicolae Ciucă, afirmă că a discutat subiectul cu Marcel Ciolacu, dar și în guvern pentru a avea date concrete despre proiecția bugetului pentru anul 2023.
„Am discutat cu ministrul de Finanțe și în luna octombrie vom avea în primă analiză proiectul de buget pentru 2023, urmând ca în noiembrie să fie înaintat Parlamentului pentru aprobare. Ne dorim să ne asumăm angajamentul ca în noiembrie să avem bugetul aprobat. Nu am făcut simulările. Dacă nu avem cifrele...”, adaugă premierul.
Decizia despre procentul de majorare va fi luată în coaliție
Marcel Ciolacu anunță că decizia despre procentul de majorare va fi luată în coaliție: „Nici eu, nici domnul prim-ministru nu am înaintat niciun procent. Asta nu înseamnă că nici eu, nici domnul prim-ministru nu cunoaștem foarte bine cine a înaintat. Decizia, totuși, o să fie la domnul prim-ministru, la mine și la domnul Kelemen Hunor”.
Ciucă a afirmat că va fi „o decizie responsabilă”: „Nu vrem să lansăm cifre care nu se siusțin pe date din buget”.
Vezi și
Augustin Zegrean: „Trebuie făcută o Lege a pensiilor corectă, nu să modificăm în fiecare săptămână”
Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale, a declarat la B1 TV, că problema pensiilor speciale poate fi rezolvată prin elaborarea unei Legi a pensiilor corectă și predictibilă, așa încât fiecare, atunci când își alege o meserie, să știe ce salariu și ce pensie va avea.
Augustin Zegrean a mai afirmat că s-au făcut nenumărate modificări la Legea pensiilor, rezultatul fiind că acum nu e nimeni mulțumit. Afirmațiile au fost făcute în contextul în care pe internet circulă o petiție prin care se cere organizarea unui referendum privind eliminarea pensiilor speciale.
„Dacă cere eliminarea pensiilor speciale, pot s-o facă deoarece în Constituție spune că poporul român e suveran, suveranitatea aparține poporului, care se exercită prin organele sale alese sau prin referendum. Dar trbeuie să respectate toate regulile, de la adunarea semnăturilor până la votarea legii în Parlament. E complicat, am mai avut multe încercări unele eșuate, foarte puține reușite, pentru că procedura e destul de complicată. Tot la Parlament se ajunge, că Parlamentul votează legea. Dacă vrea o face, dacă nu, nu. De cele mai multe ori Parlamentul nu a vrut s-o facă.
Există posibilitate de a se face o Lege a pensiilor corectă. O lege corectă, nu să modificăm în fiecare săptămână Legea pensiilor. Au fost nenumărate modificări la Legea pensiilor și au reușit să nemulțumească pe toată lumea. S-ar putea face o Lege corectă a pensiilor, o lege predictibilă și previzibilă ca omul, când își alege o meserie, să știe că va avea acel salariu și acea pensie. Vedeți că sunt niște slogane electorale de fiecare dată din 4 în 4 ani: tăiem pensiile speciale, rezolvăm dosarul Revoluției, dosarul 10 August”, a declarat Zegrean.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News