Clafoutis, plăcinta cu cireșe în stil francez. După această prăjitură nu vei mai găti altele. E top!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Clafoutis, plăcinta cu cireșe în stil francez. După această prăjitură nu vei mai găti altele. E top!
Clafoutis, plăcinta cu cireșe în stil francez. După această prăjitură nu vei mai găti altele. E top!

Cunoașteți clafoutis sau plăcinta cu cireșe în stil francez? Este un desert tradițional care se prepară cu ingrediente foarte simple. Dacă vă place să încercați rețete de deserturi din diferite țări ale lumii, la StiriDiaspora.ro vă vom spune cum se face pas cu pas această plăcintă cu cireșe. Nu trebuie să o ratezi pentru că e top!

Cireșele sunt fructele preferate ale francezilor, de când au intrat în Franța în Evul Mediu. Personalități franceze precum Ludovic al XV-lea s-au bucurat atât de mult de aceste fructe, încât a promovat dezvoltarea de noi soiuri. Acestui monarh îi datorăm optimizarea culturii moderne de cireșe.

Acest desert s-a născut în secolul al XIX-lea, în Limousin, o regiune veche a Franței. Orașul său de origine este Limoges, situat pe râul Vienne. Placinta cu cireșe clafoutis este tradițională în zonă. Numele provine de la cuvântul occitan „clafir” care se traduce prin umplere (occitana este un dialect local al regiunii). Se face cu cireșe, făină și unt și se coace la cuptor, apoi se servește caldă, pudrată cu zahăr.

Vezi și Tort roșu cu prune. O rețetă rapidă și ușoară pe care o vei adora!

Oamenii locului susțin că tarta trebuie gătită fără a îndepărta sâmburii din cireșe și folosind un soi de cireșe negre de calitate „bigarreau”. În felul acesta, împiedică sucul din cireșe să se amestece cu făina, deoarece rămâne în interiorul fructului. Cu toate acestea, acest lucru poate fi inconfortabil și cu atât mai mult dacă există copii în familie. Mai bine îndepărtați sâmburii pentru a preveni sufocarea cuiva.

Această plăcintă se prepară și cu pere, mere sau chiar cu roșii cherry.

 

Clafoutis, plăcinta cu cireșe în stil francez - Ingrediente:

 

Cireșe - 600 grame

Făină – 100 grame

Zahăr - 60 grame

Unt – 60 grame

Ouă – patru bucăți

Lapte - 200 mililitri

Zahăr vanilat - o lingură

Sare – un praf

Zahăr pudră – 60 grame

Citește și Tartă magică cu mere. Puneți ingredientele în blender și desertul e gata în 5 minute

 

Clafoutis, plăcinta cu cireșe în stil francez - Mod de preparare

 

Mai întâi trebuie să preîncălziți cuptorul la 210 grade. Apoi, pregătiți o tavă pentru plăcintă, tapetată cu hârtie de copt.

Puneți cireșele într-un recipient cu apă și agitați pentru câteva secunde. Scurgeți cireșele, scoateți sâmburii și puneți deoparte.

Făina se cerne și se amestecă cu zahărul, sarea și zahărul vanilat. Într-un alt castron se bat bine ouăle.

Se adaugă 40 grame de unt într-o cratiță la foc mic. Când este topit, adăugăm în recipientul cu făină, amestecăm ouăle cu faina până obținem o textură omogenă.

Se toarnă aluatul de clafoutis în tava tapetată cu hârtie de copt și se adaugă cireșele în tartă. Coaceți timp de zece minute la 210 de grade, apoi coborâți focul la 180 de grade și gătiți 20 de minute.

Încearcă și Tartă cu fructe și iaurt fără coacere. O rețetă atât de simplă cu ingredientele pe care le ai deja în bucătărie. Iese grozavă!

Când este gata, se lasă să se odihnească puțin și se servește plăcinta călduță, pudrată cu zahăr pudră.

Sfat! Cireșele pe care le folosiți pentru acest desert trebuie să fie ferme, nu le folosiți pe cele prea coapte. 

Poftă bună! 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel