A fost publicat clasamentul anual TasteAtlas al celor mai bune bucătării, feluri de mâncare, orașe, produse alimentare și ingrediente, precum și listele cu restaurante și cărți de bucate legendare.
În total, au fost înregistrate 395.205 (271.819 valide) evaluări de feluri de mâncare și 115.660 (80.863 valide) evaluări de produse alimentare.
Pe baza acestor evaluări, au fost extrase cele mai bune 50 de produse alimentare pentru fiecare bucătărie, iar cele mai bine cotate bucătării din lume au fost clasate în funcție de evaluările medii ale celor mai bine cotate feluri de mâncare și produse alimentare din fiecare țară. Italia și Japonia au înregistrat același rating mediu, dar Italia a ocupat primul loc și în acest an datorită ratingului mai mare al celui mai bine cotat fel de mâncare - pizza. A treia cea mai bine cotată bucătărie este cea grecească, iar lista completă o puteți vedea aici:
Clasamentul celor mai bune 100 de bucătării și mâncăruri din lume îi plasează pe Italia și Japonia la egalitate, urmate îndeaproape de Grecia, a cărei bucătărie ocupă locul al treilea, la mică diferență de cele două fruntașe. România se situează pe poziția 29 în acest clasament mondial.
Ciorba rădăuțeană, un preparat românesc, se clasează pe locul 33 în topul celor mai bune 100 de feluri de mâncare din lume.
În categoria celor mai bune brânzeturi, cașcavalul românesc afumat se distinge ocupând locul zecelea, dintr-un total de 1.378 de brânzeturi catalogate și 36.551 de evaluări înregistrate.
În ceea ce privește categoria Cârnați, România se evidențiază cu Sângeretele, clasat pe locul zecelea în topul celor mai bine cotate preparate de acest fel. Acest tip tradițional românesc se plasează și pe locul patru în categoria „mâncăruri de organe“.
Sângeretele este un tip de cârnați cu sânge tradițional românesc, de obicei fiert. Conține un amestec de sânge de porc, carne de porc măcinată, grăsime și condimente, adesea asezonate cu usturoi, cimbru, ienibahar, coriandru sau nucșoară. Unele variante pot include orez fiert ca umplutură. Datorită sângelui de porc, cârnații devin suculenți și au o aromă rafinată. Populari în Transilvania, cârnații variază în rețetă în funcție de regiune.
În continuare, Sângeretele se clasează pe locul patru la categoria celor mai apreciate „mâncăruri de organe“. Alte preparate românești notabile în această categorie includ ciorba de burtă, care se plasează pe locul al 11-lea în topul celor mai populare mâncăruri din organe, drobul de miel, pe locul 18, și limba cu măsline, ocupând locul 76.
Un alt motiv de mândrie pentru România este Magiunul de prune de Topoloveni, clasat pe primul loc în topul celor mai apreciate produse din fructe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News