Ingrediente pentru aluat
Citește și Crepes Suzette, rețetă de clătite franțuzești. Le bat de departe la gust pe cele clasice
3 oua
500 ml lapte
300 g făină ( pentru 14-15 clătite)
sare
Ingrediente pentru pane:
3 oua
200 g pesmet
Ingrediente pentru umplutură:
500 g carne de pui,
500 g ciuperci,
1 ceapă,
2 ouă,
1 lingură făină,
1 pahar lapte,
2 linguri ulei,
sare, piper, paprica, cimbru uscat.
Clătite brașovene, cu carne tocată și ciuperci. Cum se prepară
Se amestecă cele 3 ouă cu 500 ml lapte și un praf de sare. Apoi se adaugă treptat făina, amestecând bine. Apoi clătitele se prăjesc în puțin ulei. Aveți grijă ca foile de clătite să fie un pic mai groase și mai mari, decât cele obținute, ca să încapă umplutura și să se poată închide la capete.
Poate vă place și rețeta: Brioșe umplute cu ouă fierte de prepeliță. Rețeta pas cu pas a unui aperitiv delicios și nutritiv
Pentru umplutură, trecem prin mașina de tocat ceapa, ciupercile și carnea. Aceste ingrediente se călesc în ulei încins. Făina se amestecă cu lapte rece. Separat se bat ouăle. Când s-au înmuiat și s-au rumenit ușor ceapa, carnea și ciupercile, se adaugă făina amestecată cu lapte și ouăle bătute. Dregem compoziția cu cimbru, piper, paprica și sare. Se amesteca bine și se mai lasă pe foc câteva minute până când amestecul se îngroașă.
Încercați și rețeta: Prăjitura Basbousa. Rețeta tradițională din Orientul Mijlociu. Ingredientul secret a fost dezvăluit
Clătitele calde se umplu cu amestecul pregătit și se rulează, înfundând capetele. Fiecare clătită umplută se trece prin ou, apoi print pesmet și se prăjește până se formează o coajă. Clătitele prăjite se scot pe o hârtie absorbantă, ca să scăpăm de excesul de ulei. Se așează apoi pe un platou și se servesc cu smântână. Poftă bună.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News