De asemenea, este o opțiune bună de a-ți reinventa modul de a mânca legume dacă ai copii sau dacă vrei să înveți un mod nou de a le face.
Dovlecelul poate fi adaptat pentru a fi combinat în diferite moduri. Poate fi preparat sub formă de spaghete pentru a înlocui pastele din făină, poate fi transformat în rulouri umplute cu brânză sau poate fi chiar inclus într-un desert.
Este plăcinta savuroasă a momentului. Descoperă rețeta rapidă și toată familia va fi fericită
Această legumă se adaptează foarte ușor la orice fel de mâncare și ne oferă posibilitatea de a crea noi moduri de a o găti. Dacă îndrăznești să faci această rețetă îți vei da seamă că poți fi un expert al clătitelor perfecte și foarte ieftine.
Cu aceste ingrediente vei obține un rezultat rafinat, dar le poți modifica oricând după bunul plac și poți include în compoziție și alte legume, precum morcovii rași sau alt tip de brânză pe care o ai deja în frigider.
Ingrediente:
1 dovlecel,
1 ceapă,
1 pahar de fulgi de ovăz,
1 ou,
100 grame de brânză mozzarella,
50 grame de smântână,
1 lămâie,
ceapă verde,
sare și piper - după gust.
Modul de preparare
Poți folosi sosul preferat sau poți încerca această variantă care se combină de minune cu ingredientele clătitelor. Pentru a-l face mai eficient și a avea rezultatul în mai puțin timp, poți face sosul în timp ce aștepți ca apa de dovlecel să se scurgă.
Pui cu lămâie și rozmarin, o rețetă rapidă pentru prânzul de duminică
Dovlecelul se dă prin răzătoare și se amestecă cu sare. Scurge dovlecelul bine pentru a înlătura apa.
Ceapa se taie în cuburi mici. După ce dovlecelul s-a scurs, adaugă oul, fulgii de ovăz, mozzarella. Condimentează cu sare și piper. Amestecă bine și lasă aluatul să se odihnească 10 minute.
Modelează clătitele cu mâna, astfel încât să fie compacte și de dimensiunea perfectă. Pune clătitele în tigaie un minut și jumătate, răsucindu-le până devin ușor aurii.
Pentru sos, amestecă smântâna cu sare, ceapa verde tocată și suc de lămâie. Poftă bună!
Proprietățile dovlecelului
Dovlecelul se remarcă prin conținutul ridicat de apă, carbohidrați și fibre. De asemenea, este bogat în vitaminele C și B și antioxidanți. Dovlecelul mai conține și minerale, potasiu, fosfor și magneziu.
Două rețete indiene, perfecte pentru a face o impresie grozavă
Consumând dovlecei, vei reduce caloriile și vei slăbi. Dovlecelul ajută la prevenirea bolilor (mai ales dacă este consumat crud), favorizează tranzitul intestinal și eliminarea lichidelor și îmbunătățește digestia. Din acest motiv este foarte recomandat persoanelor cu probleme de gastrită.
100 grame de dovlecel conțin: vitamina C - 20 mg, proteine - 1,8 grame, carbohidrați - 2 grame, fibre - 1gram, potasiu - 230 mg, apă - 94,6 grame.
--------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News