Clătite cu spanac, brânză de vaci și somon afumat - perfecte pentru o siluetă de vis

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Clătite cu spanac, brânză de vaci și somon afumat - perfecte pentru o siluetă de vis / Foto: Captură video youtube
Clătite cu spanac, brânză de vaci și somon afumat - perfecte pentru o siluetă de vis / Foto: Captură video youtube

Clătitele cu spanac, brânză și somon afumat oferă o experiență culinară distinctă, îmbinând aromele bogate ale spanacului, prospimțimea brânzei de vaci și savoarea somonului afumat. Pe lângă gustul incredibil de delicios, rețeta are puține calorii și este perfectă pentru o siluetă de vis.

Clătitele cu spanac, brânză și somon afumat oferă o combinație echilibrată între arome, iar textura lor aduce o experiență gastronomică plină de satisfacții. Această rețetă reprezintă o alegere excelentă pentru cei care doresc să savureze ceva inedit și delicios, fiind perfecte pentru o masă deosebită sau chiar pentru micul dejun la început de săptămână.

Vezi și: Biscuiți de post fragezi: Un desert delicios foarte ușor de gătit

 

Clătitele cu spanac, brânză și somon - Ingrediente

 

Pentru Clătite:

- 300 g piure de spanac 

- 130 g făină din grâu integral sau hrișcă

- 200-250 ml lapte

- un ou (opțional)

- 1/2 linguriță sare

- ulei (pentru prăjit)

Pentru Umplutură:

- 250 g brânză de vaci moale sau cremă de brânză

- Un vârf de cuțit de sare

- 150 g felii de somon afumat

 

Clătitele cu spanac, brânză și somon - Metodă de preparare

 

Pregătirea Clătitelor:

Dacă utilizați piure de spanac congelat, dezghețați-l în prealabil.Într-un castron mare, amestecați făina cu piureul de spanac și laptele. Adăugați oul, dacă doriți o textură mai pufoasă.Adăugați sarea și amestecați bine până când obțineți un aluat omogen și fără cocoloașe. Lăsați aluatul să stea timp de 10-15 minute.

Pregătirea Umpluturii:

Într-un alt castron, combinați brânza de vaci sau crema de brânză cu un vârf de cuțit de sare. Amestecați bine până când obțineți o compoziție fină.

Coacerea Clătitelor:

Încingeți o tigaie antiaderentă pe foc mediu și adăugați uleiul.Turnați un polonic de aluat în tigaie, rotiți ușor tigaia pentru a uniformiza aluatul și coaceți clătita până când marginile se încep să se desprindă de tigaie.Cu grijă, întoarceți clătita și mai gătiți pe cealaltă parte pentru aproximativ 1-2 minute.Repetați până când terminați toate clătitele.

Asamblarea Clătitelor:

Întindeți o clătită și adăugați un strat generos de brânză de vaci sau cremă de brânză pe întreaga suprafață.Așezați feliile de somon afumat peste brânza de vaci.Închideți clătita într-un mod plăcut, astfel încât să formați un pachet mic.

Servirea:

Repetați procesul pentru toate clătitele.Puteți servi clătitele cu sosuri opționale precum sos de iaurt cu usturoi sau un sos de lămâie și mărar.Savurați clătitele proaspete și delicioase!

Această rețetă de clătite cu spanac, brânză de vaci și somon afumat oferă o combinație echilibrată de arome și texturi, fiind potrivită atât pentru micul dejun, cât și pentru o cină ușoară și rafinată. Poftă bună!

 

-----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt                                         

 - https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g                                          

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G                                          

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel