Clătite cu varză, de post, gata în 15 minute: o rețetă simplă și ieftină, pentru fiecare zi

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Clătite cu varză, de post, gata în 15 minute: o rețetă simplă și ieftină, pentru fiecare zi
Clătite cu varză, de post, gata în 15 minute: o rețetă simplă și ieftină, pentru fiecare zi

Clătite cu varză, de post, gata în 15 minute. Gospodinele apreciază această rețetă din două motive: ingrediente simple și ieftine, a căror procurare nu va împovăra bugetul familiei, și ușurința de preparare.

În plus, acest preparat, veți vedea, este mâncat cu plăcere chiar și de persoanele cărora nu le place varza.

Ingrediente:

varză - 300 g

făină - 100 gr;

ceapă - 1 bulb mare

praf de copt (sau bicarbonat de sodiu) - 1 linguriță;

2 linguri de ulei vegetal + pentru prăjire;

condimente și sare - după gust.

Clătite cu varză, de post, gata în 15 minute: Mod de preparare

 


Mai întâi, trebuie să tăiem varza. Bucătarii experimentați recomandă folosirea unei răzătoare. Pentru rezultate mai rapide, puteți folosi un blender.

Ceapa se toacă mărunt sau se dă pe răzătoare, sau se toacă în blender. La varză și ceapă se adaugă praful de copt (bicarbonat de sodiu), piperul negru și sarea. 

Când toate componentele sunt asamblate, se adaugă uleiul vegetal și se amestecă. Se încălzește o tigaie și se adaugă ulei vegetal. 

Se prăjește fiecare parte timp de 2-3 minute sub un capac închis. Se servește cu smântână, maioneză sau sos. 

 

Dacă ți-a plăcut această rețetă de clătite cu varză, sigur îți va plăcea și cea de tăiței cu varză de post. Rețeta simplă în 4 pași

Tăiței cu varză de post este o rețetă simplă, extrem de îndrăgită de cei care țin post.

Se face foarte ușor, iar rezultatul este cu adevărat delicios.

Ingrediente

1 varză mică (aprox 1 kg)

200 gr tăiţei laţi

1 ceapă

5 linguri ulei

4 prize piper (sau după gust)
sare

Tăiței cu varză de post. Cum se prepară

 

Varza se taie fideluță şi se frământă cu o linguriţă de sare. După ce se frământă timp de 1-2 minute, se lasă 5 minute să se înmoaie.

În timpul acesta, se toacă ceapa mărunt şi se călește în ulei încins. Este recomandat să se folosească o tigaie mare, astfel încât să încapă varza.

Se pun tăițeii la fiert în multă apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. Se adăugă varza peste ceapă şi se călește timp de 10-12 minute, la foc mediu, amestecând des să nu se ardă. Spre sfârşit, se reglează focul și se micșorează.

Când e aproape gata, preparatul se condimentează cu piper, apoi se adăugă tăiţeii scurşi de apă şi amestecaţi bine. Se potrivește de sare, dacă mai e nevoie și se pune în farfurii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel