Clătite de post cu suc de portocale, rețeta simplă.
Citește și Bunuelos cu mere, desertul pufos și suculent tradițional în Spania. Mai delicios decât papanașii!
Clatitele se numără printre cele mai iubite deserturi. Rețeta de astăzi este foarte ușor de făcut și, cel mai important, este de post.
Ingrediente
500 ml suc proaspăt de portocale
40 ml ulei
25 grame zahăr
200 grame făină
praf de sare
o jumătate de linguriță praf de copt
gem de prune, după gust
Vezi și: Ciorbă falsă de burtă, de post: Rețeta rapidă a preparatului-minune în postul Paștelui
Clătite de post cu suc de portocale. Mod de preparare
Se amestecă într-un vas făina cu zahărul, praful de copt și un praf de sare. În alt vas, se amestecă sucul proaspăt de portocale cu 25 ml ulei. Se toarnă amestecul lichid peste cel solid și se omogenizează cu mixerul său un tel. Aluatul rezultat se lasă să se odihnească timp de 10-15 minute.
Se unge tigaia cu ulei cu ajutorul unei pensule și se pune la încins. Cu un polonic se întinde din aluatul de clătite la baza tigăii.
Ideal este ca focul să fie mic, ca să nu se ardă. În momentul în care încep să se rumenească pe margine, clătitele se întorc. Aici depinde de priceperea fiecăruia, iar cei mai îndemânatici le vor arunca în sus. Cei care nu se încumetă la acrobații, le vor putea întoarce cu o paletă.
Când sunt gata, le scoatem pe o farfurie și le acoperim. Astfel, vor rămâne moi și pufoase.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News