Clătite de post pufoase. Rețeta este simplă și foarte ușor de preparat, fiind gata în doar 10 minute. Dacă în rețeta "tradițională" de clătite punem lapte și ouă, acestea se pot prepara și doar cu apă minerală sau doar cu lapte de soia iar rezultatul este delicios. Este un desert sățios care poate fi preparata și în post.
Ingrediente
– 350 grame făină
– 250 ml apă minerală
– 4 linguri ulei
– o fiolă esență de vanilie
– un vârf de cuțit sare
– o lingură zahăr
– 1/4 de linguriță praf de copt
- gem, după gust, sau miere, nucă
Pentru prăjit:
– ulei de floarea-soarelui
Vezi și: Negresă de post. Desertul delicios foarte simplu de făcut
Clătite de post pufoase. Mod de preparare:
Se pun într-un vas făina, sarea, praful de copt, zahărul și se amestecă. Se face apoi un gol la mijloc și se toarnă uleiul, esența de vanilie apoi apa minerală, treptat și se amestecă până la încorporare.
Se obține un aluat ușor lichid, gata de preparat termic.
Se încinge foarte bine o tigaie antiaderentă (teflon sau ceramică). Se toarnă un strop de ulei și se întinde pe toată suprafața tigăii cu un șervețel de hârtie. Modul în care le preparăm termic influențează foarte mult gustul clătitelor.
Turnăm primul polonic de aluat în fir subțire, în timp ce învârtim tigaia de coadă, circular, pentru a-l distribui într-un strat uniform. Nu întoarce clătita de post până nu se coace bine pe prima parte. Poți folosi un cuțit fără zimți sau o linguriță pentru a ridica foarte puțin o părticică din clătită pentru a observa dacă s-a rumenit. Aceste clătite se coc la foc mediu spre iute. Ideal ar fi să nu le întoarcem până nu se coc bine pe o parte, altfel se rup la întoarcere.
Ultimul pas în rețeta de clătite de post pufoase este umplutura. Le poți umple cu gem de căpșuni, vișine, dulceață de caise sau cu miere și nucă.
Dacă ți-a placut această rețetă, poate îți va plăcea și rețeta de prăjitură cu mălai și stafide.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News