Clătite fără lapte. Pentru această rețetă aveți nevoie de:
50 ml ulei de floarea soarelui,
3 ouă,
350 ml suc de fructe la alegere, care și este ingredientul secret de care vorbeam mai sus,
270 grame de făină albă,
60 grame de zahăr sau 30 grame de stevie,
12 grame de praf de copt pentru prăjituri,
sare.
Clătite fără lapte, dar cu un ingredient secret, care le face irezistibile. Mod de preparare
Cerneți făină și praful de copt și puneți-le într-un bol. Separați gălbenușurile de albușuri în două boluri separate. Bateți albușurile cu puțină dare până se întăresc. Gălbenușurile se amestecă cu zahărul până când amestecul devine gros și pufos. Folosiți mixerul electric, pentru rezultate rapide.
Acum adăugați în bolul cu gălbenușuri făina, praful de copt, sare, uleiul și sucul de fructe. Mixați bine toate ingredientele. Amesteca totul perfect, apoi încorporați albușurile cu mișcări ușoare de jos în sus. Continuați cu cantități mici până le terminați.
Puteți prepara si: Cea mai simplă rețetă de clătite americane: Rezultatul delicios e garantat
Acum treceți la aragaz, ungeți o tigaie antiaderentă cu puțin ulei și încălziți-o la foc mic. Luați câte puțin aluat și transferați-l în tigaie. Clătitele se gătesc pe ambele părți, până se rumenesc perfect. Procedați astfel până terminați tot aluatul, așezând clătitele una peste alta pentru a le menține calde.
Încercați și rețeta: Clătite cu Nutella. O rețetă cu dichis pe care o vei repeta tot timpul
Savurați clătitele cu sirop de arțar sau agave, dulceață sau fructe proaspete sau, dacă chiar doriți puteți să le ungeți cu Nutella. Poftă bună! Și dacă sunteți la dietă puteți prepara Nutella falsă, recomandată de toți dieteticienii.
Iată rețeta de Nutella falsă, recomandată de toți dieteticienii. Rețeta fără unt, ulei și zahăr. Are doare 60 de calorii
Ingrediente:
150 de grame de iaurt grecesc cu conținut scăzut de grăsimi;
30 de grame de alune;
două linguri de pudră de cacao neîndulcită;
o lingură de miere (sau o lingură de zahăr brun);
o banană.
Mod de preparare
În primul rând, tăiați felii banana curățită. Mixați banana cu iaurtul grecesc, cacao și alunele decojite. Mixați bine până compoziția va avea o consistență destul de cremoasă. Următorul pas este să transferați această Nutella-falsă într-un recipient special (poate unul chiar unul dintre borcanele care conțineau faimoasa cremă) și apoi să îl puneți în frigider.
Apoi, nu vă rămâne decât să luați o felie de pâine, pe care să întindeți crema de alune. Nutella falsă poate fi păstrată la frigider aproximativ o săptămână. Poftă bună.
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News