Clătite pufoase - rețeta simplă. Rezultat garantat chiar și pentru cei mai neîndemânatici

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Clătite pufoase - rețeta simplă. (Foto: pixabay.com)
Clătite pufoase - rețeta simplă. (Foto: pixabay.com)

Clătite pufoase - rețeta simplă. Rezultat garantat pentru oricine, chiar și pentru cei mai neîndemânatici. Clătitele sunt un preparat extrem de versatil. Fie că le facem dulci sau sărate, fie că le mâncăm pe post de desert, sau mic dejun, clătitele sunt ușor de făcut, iar rezultatul este delicios. 

Astăzi îți propunem o rețetă clasică de clătite pufoase. Există multe rețete de clătite, însă unele sunt atât de complicate încât sunt descurajante. Iată deci o rețetă clasică, transmisă de la bunici.

Citește și Turte cu usturoi într-un stil absolut unic (VIDEO)

Clătite pufoase - rețeta simplă. Ingrediente:

 

- 400 g făină

- 6 ouă

- 300 ml lapte

- 300 ml apă minerală carbogazoasă

- 1 praf de sare

-100 g unt (se poate folosi și ulei, dacă nu ai unt)

- 2-3 linguri de zahăr, în cazul în care le faceți dulci

- aromă la alegere: esență de vanilie, coajă de lămâie, portocală sau esență de rom.

Vezi și: Amestecă usturoi și lămâie. Face minuni! Cel puțin 12 beneficii secrete, despre care nu știai

 

IMPORTANT! Înainte să ne apucăm.

Cum pregătim ingredientele: laptele trebuie să fie rece, făina trebuie să fie cernută, apa minerală nu trebuie desfăcută înainte. NU uitați de sare, pentru că fără ea nu ies clatitele gustoase.

 

Citeste si:  Fursecuri rapide din doar trei ingrediente. Preparați-le și nu veți regreta

 

Mod de preparare:

 

Ouăle se bat cu mixerul sau cu telul până fac un pic de spumă deasupra. Se lasă deoparte 10 minute, ca să se intensifice culoarea. 

Se adaugă laptele, apa minerală și aromele. După ce amestecăm bine, adăugăm untul și zahărul. Punem făina cernută, în ploaie, amestecând foarte bine cu un tel, ca să nu rămână cocoloașe.

După ce am încorporat făina, lăsăm aluatul să se odihnească 20 de minute, la cald, acoperit.

Vezi și: Cornulețe cu untură: fragede de se topesc în gură. Rețeta care îți aduce aminte de gustul copilăriei

După cele 20 de minute, suntem gata să coacem clătitele. Această rețetă de clătite pufoase necesită foarte puțină grăsime în tigaie sau chiar deloc, în funcție de care folosiți. 

Se amestecă din nou cu telul și se pun, pe rând în tigaie. Înainte de prima clătită, se unge tigaia cu puțin unt sau ulei, apoi nu se mai pune deloc.

Ideal este ca focul să fie mic, ca să nu se ardă. În momentul în care încep să se rumenească pe margine, clătitele se întorc. Aici depinde de priceperea fiecăruia, iar cei mai îndemânatici le vor arunca în sus. Cei care nu se încumetă la acrobații, le vor putea întoarce cu o paletă.

Când sunt gata, le scoatem pe o farfurie și le acoperim. Astfel, vor rămâne moi și pufoase. 

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel