Publicitate
Clătite rapide din doar două ingrediente. Ingrediente: 1 banană bine coaptă și 3 ouă. Pentru umplutură aveți nevoie de dulceață, gem, smântână, miere.
Clătite rapide din doar două ingrediente, cum se prepara:
Bate albușurile spumă tare. Separat, într-un bol, mixează bine banana pasată cu gălbenușurile. Amesteca apoi cele două compoziții foarte bine.
Într-o tigaie, la foc mediu, toarnă pe rând câte o clătită. Când începe să se rumenească întoarce-o pe cealaltă parte. Din acest amestec îți vor ieși 3-4 clătite, în funcție de cât de mare este tigaia. Clătitele pot fi servite cu gem, dulceață, smântână sau miere. Poftă bună.
Dacă ți-a plăcut rețeta Clătite rapide din doar două ingrediente, s-ar putea să îți placă și rețeta Clătite cu apă minerală, fără lapte, fără ou. Rețetă de post
Desigur puteți face și clătite cu apă minerală, fără lapte, fără ou, care sunt gata în câteva minute și le poți servi cu gem sau alte umpluturi, după dorința fiecăruia. Dacă în rețeta "tradițională" de clătite punem lapte și ouă, acestea se pot prepara și doar cu apă minerală, iar rezultatul este delicios. Este o mâncare extrem de simplă și sățioasă, care poate fi preparată și în post.
Clătite cu apă minerală, fără lapte, fără ou. Ingrediente: 300 grame făină albă, 500-600 ml apă minerală, 1 linguriță rasă de sare, 1 linguriță de zahăr, 1 plic de zahăr vanilat- coajă de lâmâie / portocală, 3 linguri de ulei de floarea soarelui.
Mod de preparare: Punem făina într-un castron sau într-un bol de plastic și adaugăm zahărul, pliculețul de zahăr vanilat și lingurița de sare, iar apoi amestecăm bine.
Dacă ți-a plăcut rețeta Clătite rapide din doar două ingrediente, s-ar putea să îți placă și rețeta Cușma lui Guguță cu vișine. Rețeta celei mai gustoase prăjituri, care te va cuceri
Apoi urmează ingredientele lichide. Adăugăm apă minerală apoi uleiul, treptat, amestecând continuu cu un tel tip pară, pentru a împiedica formarea cocoloașelor. Cantitatea de apă nu este fixă. Aceasta poate varia ținând cont de făina folosită. Aluatul trebuie să fie fluid, însă destul de consistent ca să nu se rupă clătitele atunci când le punem în tigaie. Consistența aluatului trebuie să fie asemănătoare celui de smântână grasă. În timp ce amestecăm, punem și coaja de portocală sau de lămâie. Acestea aduc un plus de aromă și savoare clătitelor de post.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News