Clătitele tiramisu sunt pufoase, conțin cremă de mascarpone și frișcă. De asemenea, farmecul clătitelor îl dă pișcotul din mijlocul lor pe care îl însiropăm în cafea. Nimeni nu ar avea cum să refuze acest desert, este pe placul tuturor!
Vezi și Prăjitura rapidă care nu se compară cu niciun Tiramisu. Este de zece ori mai delicioasă!
Clătite tiramisu - Ingrediente
Aluat clătite:
- 4 ouă
- 50 grame zahăr
- 300 mililitri lapte
- 200 mililitri apă minerală
- 250 grame făină
- 15 grame cacao
- un praf de sare
- 3 lingurițe esență de rom.
Pentru cremă:
- pișcoturi
- 500 grame mascarpone
- 250 mililitri frișcă naturală
- 250 grame ciocolată albă
- 50 grame zahăr vanilat
- un praf de sare
Pentru sirop:
- 250 mililitri cafea fiartă, ușor îndulcită
- 2 lingurițe lichior (opțional)
Citește și Tiramisu, rețeta originală 100% italiană din doar 5 ingrediente. Un desert rupt din Rai
Clătite tiramisu - Mod de preparare
Începem prin a pregăti aluatul de clătite. Amestecăm cu un mixer ouăle cu zahărul și sarea până se omogenizează. Adăugăm laptele și amestecăm din nou. Apoi, punem făina, apa minerală și nu uita de esență. Încorporează totul și pune deoparte pentru aproximativ 15-20 de minute. După ce aluatul de clătite s-a odihnit, coacele într-o tigaie, la fel ca și pe cele clasice.
Continuăm cu pregătirea siropului. Pentru asta o să facem o cafea tare pe care o vom îndulci. O lăsăm să se răcească și puteți adăuga acum lichiorul dacă doriți.
Ne pregătim să facem crema de mascarpone cu ciocolată albă. Pentru asta vom topi ciocolata albă în frișca încălzită. Lăsăm deoparte să se răcească.
Încearcă și Tiramisu delicios. Un desert cremos, fără cafea, dar cu lichior sau suc de portocale
Mascarpone îl amestecăm cu zahărul și sarea până se omogenizează. Apoi, turnăm peste compoziția cu ciocolata albă și frișcă și amestecăm totul cu grijă și foarte bine. Băgăm la frigider preț de zece minute.
După zece minute, scoatem crema de la frigider și o întindem peste clătite. Însiropăm un pișcot în cafea și îl punem la marginea clătitei, apoi o rulăm ca la sarmale, introducând marginile în interior.
Dacă nu le serviți pe loc, păstrați-le la rece. Poftă bună!
Vezi și Tiramisu cremos fără ouă și fără mascarpone. Se prepară ușor, rapid și este cu adevărat rafinat
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News