Clătite Tiramisu. Rețetă desertului italian în interpretare românească. Combinația secretă a ingredientelor. Ingrediente
3 ouă
2 linguri de zahăr
praf de sare
1 plic zahăr vanilat
150 grame făină
15 grame de cacao
40 ml ulei
125 ml lapte
125 ml apă minerală
200 grame pișcoturi
150 ml cafea îndulcită
250 grame mascarpone
250 ml frișcă 33%-35%
100 grame zahăr pudră
Clătite Tiramisu. Rețetă desertului italian în interpretare românească. Combinația secretă a ingredientelor. Mod de preparare
Ouăle se bat cu zahărul, sarea și zahărul vanilat. Adăugăm uleiul în timp de continuăm să amestecăm. Apoi adăugăm aprox. 50 ml de lapte. În compoziție se adaugă făina și cacao și amestecăm bine până nu mai rămân cocoloașe. Turnam și restul laptelui, apă minerală și iarăși amestecăm bine.
Clătitele se cod în tigaia înfierbântată, unsă cu puțin ulei, așa cum coacem clătite simple, la foc mediu pe ambele părți. Pe parcurs poate este nevoie să mai adăugăm lapte apă minerală în compoziție, fiindcă se poate îngroșa.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Clătite Tiramisu. Rețetă desertului italian în interpretare românească. Combinația secretă a ingredientelor, s-ar putea să îți placă și rețeta Clătite pufoase cu banane și nutella. Trucul simplu pentru mai puține calorii
Pentru cremă se bate frișca rece cu zahărul pudra. Separat batem mascarpone pe care îl adăugăm în frișcă și mai batem câteva secunde. Crema este gata.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Clătite Tiramisu. Rețetă desertului italian în interpretare românească. Combinația secretă a ingredientelor, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitura Sharlotka cu mere. Rețeta rusească a unui desert pufos și suculent
Ungem clătita răcită pe o parte cu cremă. Înmuiem un pișcot în cafea și îl punem pe clătita unsă cu cremă, apoi o rulăm. Clătitele astfel umplute se dau pentru câteva ore la frigider. Înainte de a le servi, le putem decora cu ciocolată rasă sau cacao. Poftă bună!
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News