Clătite Tiramisu. Rețetă desertului italian în interpretare românească. Combinația secretă a ingredientelor

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
clatite tiramisu
clatite tiramisu

Clătite Tiramisu. Rețetă desertului italian în interpretare românească. Combinația secretă a ingredientelor. Cu toții am  îndrăgit torul Tiramisu, pe care îl preparăm în diverse moduri. Vă propunem azi rețeta clătitelor Tiramisu, care cu siguranță vă vor cuceri. 

 

Clătite Tiramisu. Rețetă desertului italian în interpretare românească. Combinația secretă a ingredientelor. Ingrediente

 

3 ouă

2 linguri de zahăr

praf de sare

1 plic zahăr vanilat

150 grame făină

15 grame de cacao

40 ml ulei 

125 ml lapte

125 ml apă minerală

 200 grame pișcoturi

150 ml cafea îndulcită

250 grame mascarpone 

250 ml frișcă 33%-35%

100 grame zahăr pudră

 

 

Clătite Tiramisu. Rețetă desertului italian în interpretare românească. Combinația secretă a ingredientelor. Mod de preparare

 

 

Ouăle se bat cu zahărul, sarea și zahărul vanilat. Adăugăm uleiul în timp de continuăm să amestecăm. Apoi adăugăm aprox. 50 ml de lapte. În compoziție se adaugă făina și cacao și amestecăm bine până nu mai rămân cocoloașe. Turnam și restul laptelui, apă minerală și iarăși amestecăm bine.

Clătitele se cod în tigaia înfierbântată, unsă cu puțin ulei, așa cum coacem clătite simple, la foc mediu pe ambele părți. Pe parcurs poate este nevoie să mai adăugăm lapte apă minerală în compoziție, fiindcă se poate îngroșa.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Clătite Tiramisu. Rețetă desertului italian în interpretare românească. Combinația secretă a ingredientelor, s-ar putea să îți placă și rețeta Clătite pufoase cu banane și nutella. Trucul simplu pentru mai puține calorii

 

Pentru cremă se bate frișca rece cu zahărul pudra. Separat batem mascarpone pe care îl adăugăm în frișcă și mai batem câteva secunde. Crema este gata.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Clătite Tiramisu. Rețetă desertului italian în interpretare românească. Combinația secretă a ingredientelor, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitura Sharlotka cu mere. Rețeta rusească a unui desert pufos și suculent 

 

Ungem clătita răcită pe o parte cu cremă. Înmuiem un pișcot în cafea și îl punem pe clătita unsă cu cremă, apoi o rulăm. Clătitele astfel umplute se dau pentru câteva ore la frigider. Înainte de a le servi, le putem decora cu ciocolată rasă sau cacao. Poftă bună!

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel