Micul dejun, dacă este bine făcut, poate deveni un moment magic de împărtășit cu întreaga familie, pentru a începe ziua în cel mai bun mod posibil și a pleca de acasă cu un zâmbet larg pe față. Iar pentru a înveseli cea mai importantă masă dintre toate, aveți nevoie de clătite cu cremă, care sunt atât de delicioase încât vă vor face să uitați de somn în cel mai scurt timp.
De fapt, miros atât de bine încât te vor face să părăsești patul tău confortabil cu mult mai multă convingere decât de obicei. Chiar dacă sunteți la dietă, vă veți putea bucura de ele, deoarece sunt extrem de ușoare și cu puține calorii. În plus, nici măcar nu va trebui să vă puneți ceasul deșteptător prea devreme dimineața, deoarece procesul este destul de simplu și, mai ales, nu durează prea mult. În acest fel, veți avea rapid micul dejun pregătit.
Clătite umplute cu cremă de lapte, rețeta pas cu pas
Ingrediente
* 200 ml lapte
* 180 g de făină pentru prăjituri
* 30 ml ulei de măsline
* 15 g de îndulcitor stevia (sau, alternativ, 30 g de zahăr normal sau brun)
* 3 g praf de copt
* 2 g sare
* 2 ouă
Pentru crema de lapte
* 300 ml lapte
* 30 g de îndulcitor stevia (sau 60 g de zahăr normal)
* 20 g amidon de porumb
* 3 gălbenușuri
* ½ linguriță de extract de vanilie
Pregătire
În primul rând, spargeți ouăle într-un recipient, adăugați îndulcitorul stevia (sau zahărul) și sarea, apoi amestecați bine cu un tel de mână și turnați laptele.
Acum puneți făina și praful de copt într-un castron, amestecați și adăugați încet amestecul de ouă în timp ce amestecați simultan cu un tel de mână, apoi adăugați uleiul, amestecați din nou și turnați amestecul într-o cană de măsurare.
Cum se prepară crema de lapte
Se pun gălbenușurile de ou într-un bol, se adaugă îndulcitorul stevia (sau zahărul), se amestecă cu un tel de mână și se adaugă amidonul de porumb.
Acum se toarnă laptele într-o cratiță mică, se adaugă extractul de vanilie, se dă focul și se lasă să fiarbă la foc mic.
Acum adăugați laptele la amestecul de ouă, amestecați bine, turnați amestecul în cratiță, porniți focul și amestecați, lăsați să se îngroașe (fără să se ardă) la foc mic.
Când crema este gata, se acoperă cu folie alimentară, având grijă ca aceasta să se lipească de amestec, apoi se pune la frigider pentru 20 de minute, ca să se răcească.
După acest timp, se ia umplutura, se îndepărtează folia alimentară și se înmoaie amestecând cu un tel.
Cum se prepară clătitele
Se ia o tigaie pentru clătite, se încălzește la foc mic și se umplu cele patru forme cu aluat.
Se ridică apoi marginile clătitelor făcând mișcări circulare cu o lingură de lemn, apoi, când acestea sunt ușor fierte, se răzuiesc marginile cu o scobitoare.
La final, se verifică dacă sunt fierte (trebuie să fie egale), se garnisesc două dintre clătite cu o lingură de cremă, se închid cu clătitele goale și se lasă încă 2 minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News