Clip viral: Ion Iliescu a ajuns în 2099. "Am văzut figuri mari plecând: Regele Mihai, Băsescu, Mandela și chiar și Putin" - VIDEO

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Foto: Aurel Manea
Foto: Aurel Manea

Un videoclip cu Ion Iliescu din anul 2099 a devenit viral. Un artist îl readuce în atenție pe fostul președinte al României cu ajutorul inteligenței artificiale.

Un videoclip inedit, care îl prezintă pe fostul președinte Ion Iliescu într-o versiune din anul 2099, a devenit viral pe internet, stârnind numeroase reacții și comentarii.

Realizat de artistul Aurel Manea cu ajutorul inteligenței artificiale, clipul explorează ideea longevității legendare a lui Iliescu, un subiect prezent frecvent în bancurile online.

În videoclipul postat pe pagina sa de Facebook de către Aurel Manea, Ion Iliescu este portretizat ca un "om al viitorului", martor la transformările dramatice ale lumii. Fostul președinte vorbește cu nostalgie despre schimbările petrecute în ultimele 100 de ani și evocă perioada comunismului ca pe un "basm demult uitat".

"Ei dragii mei, au trecut ultimii 100 de ani de parcă nu ar fi fost. Mă simt bătrân și, dacă ar fi să fiu sincer, nu cred că o să mai fiu pe aici încă 200 de ani, dar cine știe?! Am văzut atâtea figuri mari plecând: Regele Mihai, Băsescu, Mandela și chiar și Putin la un moment dat. Săracii, toți au plecat demult, dar eu, eu am rămas, parcă încurcat de calendar”, spune Iliescu în videoclip.

Bucureștiul, un oraș care levitează

 

Clipul continuă cu o descriere a unei Românii futuriste, unde Bucureștiul este un oraș care levitează, iar vehiculele zburătoare au înlocuit mașinile. Comunismul este acum o „relicvă digitală”, amintită doar în lecțiile pe tabletele elevilor.

Iliescu, în versiunea sa din 2099, observă cum oamenii petrec tot mai mult timp în realități virtuale, dar remarcă faptul că el a rămas neschimbat: „Am văzut cum tehnologia a schimbat totul, dar eu am rămas la fel. Așa că da, cine știe cât mai durează. Poate timpul m-a lăsat pentru desert sau poate că pur și simplu nu m-a putut învinge, dar până când o să aflăm haideți să mai râdem un pic de toate astea. La finalul zilei, timpul trece, dar unele lucruri rămân!”, conchide fostul președinte, transpus cu ajutorul inteligenței artificiale.

clip-ion-iliescu

---------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel