Clipe de coșmar pentru pasagerii unui avion cu destinația Spania. Piese ale motorului s-au îndoit în zbor

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Avion cu zeci de pasageri întors din drum, o pasăre a fost aspirată de motor. Sursa foto: freepik.com
Avion cu zeci de pasageri întors din drum, o pasăre a fost aspirată de motor. Sursa foto: freepik.com

Un echipaj Lufthansa a fost nevoit să anuleze un zbor către Mallorca din cauza unei păsări.

La momentul întoarcerii, aeronava nici măcar nu ajunsese la Mannheim. Zborul Lufthansa cu Airbus A321 a decolat vineri, 29 septembrie, la ora 9:17, de pe aeroportul din Frankfurt. La decolarea de pe pista 18, totul a decurs conform planului. În mod normal, un zbor de la Frankfurt la Mallorca durează puțin peste o oră și jumătate. Dar călătoria s-a încheiat după doar 20 de minute.

Avion cu 200 de pasageri la bord, la un pas de prăbușire: „Am auzit un zgomot puternic, apoi aeronava a început să tremure”

Potrivit portalului aeroportului The Aviation Herald, echipajul avionului a încetat să urce la o altitudine de aproximativ 4.300 de metri după ce motorul din stânga a aspirat o pasăre. Din cauza vibrațiilor peste normal și a unui șuierat neobișnuit de la motor, echipajul a decis să aterizeze din nou.

Cu puțin timp înainte de Mannheim, aeronava s-a întors și, după o curbă peste Odenwald, pe lângă Aschaffenburg și peste Hanau, s-a întors la Frankfurt. La 20 de minute după decolare, zborul LH-1530 s-a întors pe pista 25C.

După aterizare, s-a descoperit că unele piesele ale motorului erau îndoite. Urmele de sânge și un miros din interiorul motorului au sugerat că pasărea a fost aspirată prin partea fierbinte a motorului, scrie The Aviation Herald.

Cu toate acestea, acest miros nu se simțea în cabina piloților, deoarece aerul condiționat circula prin intermediul turbinei auxiliare.

O femeie a fost dată afară din avion, după ce a avut trei atacuri de panică înainte de decolare

Pentru pasageri, incidentul a însemnat un timp mai îndelung de așteptare. Aceștia au fost preluați de un alt avion, care i-a dus la destinație cu aproximativ trei ore mai târziu decât plănuiseră pasagerii.

------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel