Cocada se vinde de obicei la petreceri și târguri în tot Mexicul, de asemenea și în magazinele tipice de bomboane. Cea mai populară rețetă de preparare a cocadelor tradiționale este cu nucă de cocos rasă, lapte și scorțișoară, deși există și alte versiuni, precum cea pe care ți-o vom prezenta.
Ouă de dinozaur - Un desert genial din doar trei ingrediente pe care îl poate face și un copil
Dacă vrei să știi cum să faci cocada la cuptor, nu rata această rețetă delicioasă la StiriDiaspora.ro. Să gătim!
Cocada - Ingrediente
- 2 cești de nucă de cocos rasă (200 grame)
- ½ cană lapte de cocos
- 1 cană lapte integral
- 1 baton de scorțișoară
- 3 gălbenușuri de ou
- ½ cană de zahăr (100 grame)
- 1 linguriță de vanilie
- 2 linguri de amidon de porumb.
Tort Raffaello super fin. Este aur, nu tort! Rețeta unei prăjituri de milioane
Cocada - Mod de preparare
Pentru a face rețeta de cocada la cuptor, încingeți mai întâi într-o oală laptele integral, laptele de cocos, scorțișoara și vanilia, lăsați să fiarbă aproximativ trei minute. Apoi se ia de pe foc și se pune deoparte.
Într-un castron, amestecați gălbenușurile, zahărul și amidonul de porumb. Vă sfătuim să folosiți o furculiță sau un tel pentru a obține un amestec fără cocoloașe.
Se toarnă amestecul de ou, zahăr și amidon de porumb în oala cu lapte, acesta trebuie să fie la temperatura camerei. Se amestecă și când totul s-a integrat, se întoarce pe aragaz la foc mediu-mic și se fierbe aproximativ trei minute.
Truc: cocada cu lapte condensat sunt și ele delicioase. Dacă vă place acest ingredient, îl puteți adăuga în acest pas.
Tort cu nucă de cocos și ciocolată albă. Un desert ușor, delicios și pufos ca un nor!
Adăugați nuca de cocos rasă, amestecați și terminați de gătit până obțineți o textură groasă. Va dura aproximativ cinci minute sau mai puțin. Când timpul a trecut, se ia de pe foc.
Lăsăm să se răcească puțin și formăm bile de aproximativ doi centimetri grosime. Apoi, puneți pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Coaceți în cuptor, trebuie preîncălzit timp de 30 de minute la 180 ° C. În continuare, verificați cocada în cuptor după 20 de minute și, dacă sunt foarte aurii, închideți cuptorul și lăsați-le înăuntru încă 10 minute.
După timpul de coacere, lăsați să se răcească complet și bucurați-vă de aceste dulciuri cocada.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News