Cod galben și Cod portocaliu de caniculă pentru întreaga țară pe 10 și 11 iulie

Cristina Iacob |
Data publicării:

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, noi avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de căldură excesivă, valabile în zilele de 10 şi 11 iulie, în întreaga ţară.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, noi avertizări de Cod galben și Cod portocaliu de căldură excesivă, valabile pentru zilele de 10 și 11 iulie, pentru întreaga țară.

Conform prognozei, miercuri, este Cod portocaliu de caniculă în județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în Municipiul București, unde temperaturile maxime vor ajunge la 39 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime vor fi de 20 de grade Celsius.

În restul țării, este în vigoare Cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor varia între 33 și 37 de grade Celsius, iar ITU va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, joi, 11 iulie, Codul portocaliu de căldură extremă se va extinde, acoperind mai mult de jumătate din țară, inclusiv zone din Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, sudul Moldovei, vestul și sud-vestul Transilvaniei și local Maramureș. Temperaturile maxime vor fi între 36 și 39 de grade Celsius, cele mai ridicate valori fiind în vest și sud.

De asemenea, Codul galben de caniculă va persista în cea mai mare parte a Moldovei, în zona litoralului și local în Transilvania și Maramureș. Temperaturile maxime vor fi între 33 și 37 de grade Celsius, disconfortul termic va fi ridicat, iar ITU va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, pe timpul nopții, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade Celsius.

ANM precizează că valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.

------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel