Cod Roșu pe litoral: furtunile au făcut ravagii. Plaje și case inundate în Vama Veche, Tuzla, Jupiter

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Tudor Maxim / Facebook
Foto: Tudor Maxim / Facebook

Furtunile au făcut ravagii în mai multe stațiuni de pe litoral. Cele mai mari probleme au fost în Vama Veche, Jupiter și Mangalia. 

O furtună puternică a lovit noaptea trecută județul Constanța, generând o alertă de cod roșu de ploi torențiale. În ultimele 48 de ore, cantitățile de precipitații au depășit 150 de litri pe metrul pătrat, echivalentul a patru luni de ploaie. Furtunile puternice au afectat mai multe localități din județele Constanța și Tulcea, unde străzile au fost inundate, iar stațiunile de pe litoral au fost devastate de ploi abundente. 

Turiștii aflați la mare s-au confruntat cu situații neplăcute, unii dintre ei găsindu-și mașinile avariate de copaci doborâți de vântul puternic. Autoritățile au emis multiple mesaje Ro-Alert, îndemnând cetățenii să rămână în siguranță, în adăposturi.

Deși vremea extremă nu a cauzat victime, peste 300 de pompieri au fost mobilizați pentru a interveni în zonele afectate. Constanța și alte localități din apropiere, precum Năvodari, Ovidiu, și Murfatlar, au fost sub cod roșu de precipitații, în special sâmbătă dimineață, când s-au înregistrat acumulări de 50-60 de litri pe metrul pătrat.

 

Până sâmbătă la ora 6:00, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea a înregistrat peste 700 de apeluri la numărul de urgență 112, semnalând diverse situații critice. Cetățenii au fost avertizați să nu iasă din case decât în cazuri de extremă necesitate.

În Vama Veche, plaja a fost complet inundată, iar furtuna a distrus terase și șezlonguri, o autorulotă fiind aproape înghițită de ape. Persoana care se afla în aceasta a fost salvată în ultimul moment. La Mangalia, mai multe mașini dintr-o parcare au fost măturate de torente, iar în stațiunea Jupiter, casele localnicilor au fost inundate de ploile torențiale.

În Constanța, străzile orașului au fost transformate în râuri, turiștii fiind împiedicați să ajungă la unitățile de cazare, iar unele hoteluri fiind la un pas de a fi inundate. Întreaga noapte, autoritățile au continuat să emită mesaje de avertizare Ro-Alert pentru vreme extremă.

O situație similară a fost raportată și la Tuzla, unde mai multe mașini au fost pe punctul de a fi luate de viitură. Autoritățile rămân în alertă, continuând eforturile de a gestiona efectele acestei furtuni devastatoare.

 

Peste 500 de apeluri înregistrate la 112 în urma furtunii de noaptea trecută

 

Peste 500 de apeluri care semnalau diverse situaţii de urgenţă înregistrate în urma fenomenelor meteo extreme înregistrate în judeţul Constanţa în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă au fost înregistrate de către dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea".

Potrivit unei informări transmise de reprezentanţii ISU "Dobrogea" al judeţului Constanţa, apelurile au fost înregistrate până la ora 6,00 a dimineţii.

Conform sursei citate, peste 300 de pompieri sunt se află în teren, cu 21 de mijloace de intervenţie, pentru înlăturarea efectelor negative produse de furtună.

"Acţionăm pe raza judeţului Constanţa cu precădere în localităţile Chirnogeni, Comana, Amzacea, Pecineaga, Moşneni, 23 august, Mangalia, Neptun, Costineşti, Tuzla, Eforie, Agigea, Techirghiol, Valu lui Traian, Constanţa, Topraisar, Limanu", menţionează informarea transmisă de ISU, potrivit Agerpres.

În urma fenomenelor meteo extreme produse în cursul nopţii nu au fost înregistrate victime.

"Situaţia este în dinamică, colegii sunt în teren şi rămânem la datorie până la înlăturarea tuturor efectelor negative. Rugăm cetăţenii să rămână la adăpost, să nu iasă din casă decât dacă situaţia o impune", se mai afirmă în informarea transmisă de ISU "Dobrogea".

 

--------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel