Coloane de mașini cu români se îndreaptă spre Munchen, la meciul România-Olanda. Imagini impresionante 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Naționala României va avea parte de un stadion plin cu fani tricolori.

Interesul pentru meciul României contra Olandei din optimile de finală ale Campionatului European de fotbal este unul extrem de mare. Numărul mare de români din Germania interesați de meci va contribui la o atmosferă incendiară, așa cum a fost pe tot parcursul europeanului. În Germania ar fi în total jur de 900 000 de români, cărora li se alătură comunități importante din aceeași regiune geografică: Franța, Belgia sau Austria. Sunt și mulți fani români care vin din țară pentru a încuraja naționala. 

Pe internet circulă deja imagini cu fanii români care s-au încolonat cu mașinile decorate cu steaguri ale României și merg spre Munchen, acolo unde marți, 2 iulie de la ora 19:00 se dispută meciul România-Olanda. 

Estimările arată că aproximativ 30 000 de români ar putea fi în tribune la meciul contra Olandei. Oficial au fost alocate doar 7000 de bilete românilor, dar restul au fost achiziționate de conaționali pe cont propriu. 

Iată imaginile:

@ionelalucium ❤️????????#romania???????? #munchen #viral #newpost #viralvideo #foryou #viralmusic #deuchschland???????? #euro2024 ♬ Suntem Made In Romania - Ionut Cercel

 

România - Olanda, un meci greu și pe teren, dar și în tribune

 

Nu va fi o confruntare deloc ușoară, nici pe teren, nici în tribune. Dacă pe teren vom întâlni una dintre cele mai galonate selecționate, cu un istoric fotbalistic impresionant, cu trei prezențe în finala unor cupe mondiale si cu un campionat european adjudecat în 1988 și fanii olandezi sunt foarte numeroși. Fanii Olandei au impresionat la rândul lor prin coregrafie și prezența numeroasă la meciurile din grupe. 

România a reușit o singură victorie contra Olandei, în octombrie 2007, atunci când Dorin Goian a marcat un gol din offside, validat în mod eronat de arbitrul asistent. Meciul respectiv s-a jucat la Constanța, pe un teren mocirlos, iar în prelungirile meciului, naționala Olandei a lovit bara. Nu va fi așadar un meci deloc ușor, olandezii pornind ca mari favoriți, având în vedere  valoarea loturilor celor două echipe, precum și istoricul confruntărilor directe.

Cu toate acestea, România prin "generația de suflet", poate produce marea surpriză a Europeanului din Germania. Hai, România! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel