Colțunași de post cu ceapă și cartofi - Ingrediente
Aluat:
300 gr făină
2 lg ulei
200 ml apă fierbinte
praf de sare
Citește și: Zeppole di San Giuseppe, gogoșile tradiționale italienești făcute de Ziua Tatălui, care se topesc în gură
Umplutură:
1 kg cartofi
1 kg ceapă
ulei
sare
piper
Vezi aici rețeta GENIALĂ de Cornulețe fragede de post, cu borș și ulei.
Colțunași de post cu ceapă și cartofi - Mod de preparare
Amestecați ingredientele și obțineți un aluat moale pe care îl acoperiți cu un prosop și îl lăsați la odihnit 30 de minute.
Între timp, faceți umplutura. Tăiați ceapa mărunt și căliți-o până când se face aurie.
Cartofii se fierb cu tot cu coajă. După ce sunt gata curățați-i și zdrobiți-i ca pe un pireu.
Amestecați jumătate din ceapa călită cu pireul de cartofi și condimentați cu sare și piper după gust.
După ce aluatul s-a odihnit, întindeți și tăiați cercuri cu un pahar mai larg la gură. Puneți umplutura pe mijlocul cercurilor din aluat și lipiți-i.
Fierbeți colțunașii în apă clocotită. Când sunt gata îi scoateți într-un bol și alternați-i cu straturi din ceapa călită rămasă. Puteți să amestecați pentru ca ceapa să se distribuie uniform pe colțunași.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News