Combinație de aur! Alfajores, desertul gospodinei moderne, cu foietaj din comerț

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Combinație de aur! Alfajores, desertul gospodinei moderne, cu foietaj din comerț
Combinație de aur! Alfajores, desertul gospodinei moderne, cu foietaj din comerț

Alfajores este unul dintre cele mai cunoscute dulciuri din lume și, deși originea sa este spaniolă, provine în mod special din bucătăria andaluză. Numele său derivă din hispano -araba al-hasú care înseamnă „umplut”. La fel, clasicul alfajores se caracterizează prin două sau mai multe fursecuri unite printr-o umplutură, în general din dulce de leche acoperit cu ciocolată sau cu zahăr pudră sau cu ceva glazură. 

Trebuie să știți că o modalitate și mai ușoară de a face alfajores se bazează pe aluatul foietaj deja făcut, scurtând timpii de așteptare atât la preparare, cât și la servirea lui la masă având în vedere dificultatea sa redusă. Dacă vrei să înveți cum să faci alfajores de foietaj ușor și delicios din Madrid, continuă să citești și vei vedea cât de simplu este să le faci în doar 30 de minute. 

Salată de varză andaluză, o rețetă simplă și delicioasă. Dressingul nemaipomenit o face atât de specială

 

Ingrediente pentru a face alfajores

 

- 1 foaie de aluat foietaj

- 1 borcan de dulce de leche

- 25 de grame de nucă de cocos rasă (¼ cană)

- 1 lingură de zahăr pudră pentru pudrat.

„La importanță”, cea mai tare rețetă din cartofi, ouă, ceapă și usturoi. O mâncare fantastică la tigaie

 

Cum se prepară alfajores 

 

Pentru a face alfajores, întindeți mai întâi aluatul de foietaj pe o suprafață de lucru. Cu o formă rotundă de aproximativ 6 cm diametru, formați cercuri pentru a face alfajores.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade cu căldură sus și jos și, între timp, tapetați o tavă cu hârtie de copt. Apoi, puneți deasupra cercurile de foietaj. Odată ce cuptorul este foarte fierbinte, introduceți tava și lăsați-o la copt aproximativ 10 minute. Când aluatul este gata, scoatem din cuptor și lăsăm foietajele să se răcească pe un gratar.

Tiramisu argentinian. Prăjitura asta n-o schimbi pe nimic! Le întrece pe toate

Când foietajele s-au răcit, tăiați-le în jumătate cu un cuțit ascuțit, având grijă să nu le rupeți. Adăugați 1 sau 2 lingurițe de dulce de leche într-o jumătate de alfajores de foietaj și acoperiți cu cealaltă jumătate.

Cu o spatulă mică, puneți puțin dulce de leche în jurul alfajores de foietaj, astfel încât nuca de cocos să se lipească. Ungeți marginile alfajoresului cu nucă de cocos rasă. Presărați puțin zahăr pudră deasupra.

Ai deja gata alfajorele madrilene de foietaj. Poftă bună!

Înghețată de cafea cu spumă de mascarpone. Un deliciu care se prepară rapid și se mănâncă și mai rapid

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel