"Asasinarea lui Aleksei Petrov nu trebuie legată de admiterea Bulgariei în Schengen, care are propria sa traiectorie şi reguli clare", a subliniat Hipper. Deocamdată, se opun aderării două ţări membre - Ţările de Jos şi Austria. Ţările de Jos invocă drept motiv crima organizată şi corupţia din Bulgaria.
Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a amintit că poziţia Comisiei este neschimbată de mult timp. "De 12 ani, susţinem că Bulgaria şi România sunt pregătite pentru Schengen", a menţionat Anita Hipper, exprimându-şi aşteptările ca anul acesta, Consiliul UE să ia o decizie prin care cele două ţări să devină membre cu drepturi depline.
La începutul lunii septembrie, Ţările de Jos, care sunt guvernate de guvernul interimar al lui Mark Rutte, trebuie să întocmească o listă cu problemele care nu trebuie rezolvate urgent. Dacă dreptul de veto asupra aderării Bulgariei la Schengen se numără printre acestea, probabil că o decizie favorabilă Sofiei nu va fi luată până la sfârşitul anului, potrivit bnr.bg, titrează Rador.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News