Comisia de la Veneția cere Guvernului să limiteze utilizarea OUG-urilor, și avertizează că Secția specială pentru investigarea magistraților poate deveni un obstacol în lupta anticorupție.
„Cel mai îngrijorător, Guvernul continuă să promoveze modificări legislative prin ordonanțe de urgență”, atrag atenția experții Comisiei de la Veneția, potrivit draftului acestui aviz obtinut de Ziare.com .
Nu se știe dacă procurorii din secție și procurorul șef al secției fac obiectul controlului ierarhic al procurorului general, arată experții Comisiei de la Veneția, în opinia cărora „aceasta poate consolida opinia unora potrivit căreia adevăratul motiv al reformei instituționale este acela de a schimba cursul anchetelor penale în unele cauze de notorietate”.
De asemenea, potrivit draftului de aviz, este previzibil că secția să primească dosare complexe și importante.
„Întrucât secția nu ar fi în măsură să soluționeze în mod eficace toate cauzele care intră în sfera sa de competență, această riscă să constituie un obstacol în calea luptei împotriva corupției și a criminalității organizate,” potrivit Comisiei de la Veneția.
În plus, Comisia sesizează și faptul că CSM-ul fost pus într-o paranteză.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News
Paște cu dor printre camioane: românii din diaspora au dus mâncare și alinare șoferilor blocați în parcări de Paște
Gabriel Nuță-Stoica /
20 apr 2025, 17:21
Pentru al cincilea an consecutiv, voluntarii Asociației RoOmenia – Voluntari în Europa au dus pachete de Paște și alinare zecilor de mii de șoferi români aflați în parcările Europei, departe de casă. Acțiunea s-a desfășurat în țări precum Germania, Belgia, Italia, Franța, Marea Britanie și Spania, aducând nu doar mâncare tradițională, ci și solidaritate, emoție și sentimentul de apartenență.