Comisia Europeana: OMV nu trebuie să plătească taxa de solidaritate. Deputat PNL: „Puteam să rezolvăm dacă aveam puncte de vedere și ceream lămuriri!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

OMV nu trebuie să plătească taxa de solidaritate, transmite Comisia Europeană. 

Motivul invocat de companie a fost că veniturile nu depăşesc 75% din cifra de afaceri. „Codurile CAEN citate în Ordonanța de Guvern respectă activitățile prevazute în regulament. Al treilea punct pe care îl întrebase Ministerul de Finanțe era despre comercializare produselor finite, dacă poate să fie trecută în cifra de afaceri, însă aici este nevoie de o întâlnire cu Guvernul”, a anunțat Antena 3.

 

Gheorghe Pecingină: „Culpa e la Finanțe!”

 

Deputatul PNL Gheorghe Pecingină a avut o intervenție telefonică la Antena 3 și a spus că vina este la Ministerul de Finanțe care ar fi putut „face mai mult”.

„Trebuie să transpui directivele și regulamentele europene, raportându-se și la legislația națională. La regulament nu poți să limitezi, dar poți să adaugi. Lucrurile acestea puteam să le rezolvăm dacă participam la acele întâlniri și aveam puncte de vedere și ceream lămuriri de la Comisia Europeană. Ori, în activitatea Ministerului de Finanțe, vorbesc generic, se putea face mai mult și culpa, dacă vreți, o găsim acolo.

Din punctul meu de vedere s-ar mai putea face ceva. Dar, obiectivul nu este acela de a vâna o anumită companie, ci de a plăti toate companiile, așa cum se întâmplă și în celelalte state membre și să avem o legislație care să nu aibă eșec”, a precizat deputatul PNL Gheorghe Pecingină, la Antena 3.

 

Virgil Popescu: OMV-Petrom nu va scăpa de plată

 

În data de 18 ianuarie, ministrul Energiei, Virgil Popescu a spus că nici o companie din România nu va scăpa de taxa de solidaritate. 

„Sunt convins că toate companiile din România care sunt în acel Regulament european şi în acea transpunere a Regulamentului european vor plăti taxa de solidaritate. Nu vor putea scăpa, aşa cum aţi văzut şi declaraţia de la ANAF”, a spus Popescu.

Pe de altă parte, întrebat despre cantitatea de gaze pe care România o are, în prezent, în depozite, oficialul a transmis că există 2,230 miliarde metri cubi, adică „undeva la 68%, cu mult peste nivelul de golire care a fost prognozat”.

Grupul austriac OMV a anunţat, referitor la plata taxei de solidaritate în România, că „OMV Petrom ar urma să nu intre în scopul acestei contribuţii de solidaritate pentru anul fiscal 2022, având sub 75% din cifra de afaceri din sectoarele definite: extracţia ţiţeiului, extracţia gazelor naturale, extracţia huilei şi rafinarea petrolului”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel