Compania de Drumuri lansează licitaţia pentru proiectarea şi execuţia Autostrăzii Sibiu-Făgăraş

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa foto: Facebook Irinel Scrioșteanu
sursa foto: Facebook Irinel Scrioșteanu

Compania de Drumuri lansează licitaţia pentru proiectarea şi execuţia Autostrăzii Sibiu-Făgăraş, o investiţie estimată la 7,5 miliarde de lei.

Publicitate

Autostrada Sibiu-Făgăraş are o lungime de 68 de kilometri, cuprinde patru loturi, iar durata de realizare este de patru ani, din care unul pentru proiectare şi trei pentru lucrări - a precizat Ministerul Transporturilor.

În schimb, pentru continuarea autostrăzii până la Braşov, firma care proiectează secţiunea Făgăraş-Braşov, de 48 de kilometri, a cerut Companiei de Drumuri rezilierea amiabilă a contractului, pentru că nu poate acoperi costurile din contract, iar acesta nu poate fi suplimentat, potrivit Rador.

Este vorba despre 4 documentații care vor fi atribuite celor care vor câștiga aceste licitații. Aceste tronsoane sunt:

Tronsonul 1: Boița (Autostrada Sibiu-Pitești) si Avrig-Mârșa (DJ105G)
Tronsonul 2: Avrig-Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1)
Tronsonul: 3 Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B)
Tronsonul 4: Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraș și Drum de legătură cu drumul național DN1

Obiectul procedurilor de achiziție publică, îl reprezintă atribuirea celor 4 contracte de proiectare și execuție a lucrărilor pentru Autostrada Sibiu – Făgăraș, în lungime de aproximativ 68,05 kilometri, după cum urmează:

Tronsonul 1: în lungime de 14,25 kilometri
Tronsonul 2: în lungime de 19.92 kilometri
Tronsonul 3: în lungime de 17,61 kilometri
Tronsonul 4: în lungime de 16,26 kilometri, aferentă corpului de autostradă și 5,65 kilometri, aferentă drumului de legătură.

Perioada de proiectare si execuție a fiecărui contract va fi de 48 de luni din care, 12 luni perioadă de proiectare și 36 de luni perioadă de execuție a lucrărilor.

Sectorul de Autostrada Sibiu – Făgăraș are o importanţă majoră în desfăşurarea traficului pe direcţia Coridorului IV Pan European, deoarece face parte dintr-un proiect mai amplu de conectivitate a infrastructurii rutiere la rețeaua de transport europeană TENT – Comprehensive, și anume intercoridorul Moldova – Transilvania.

ANAP are la dispoziție maxim 10 zile, conform legii, pentru a finaliza verificarea documentațiilor de atribuire. După validarea documentațiilor de atribuire, CNAIR va putea publica anunțurile de participare aferente contractelor pentru proiectarea și execuția lucrărilor, în cadrul cărora se va stabili data de depunere a ofertelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel