Companiile recurg la bonusuri pentru angajații care se prezintă la birou, în încercarea de a reprima munca de acasă

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia lansează un plan atractiv pentru tinerii angajați ai statului: muncă inteligentă, săptămâna scurtă și bonusuri / Foto: Unsplash
Italia lansează un plan atractiv pentru tinerii angajați ai statului: muncă inteligentă, săptămâna scurtă și bonusuri / Foto: Unsplash

Companiile australiene încep să încurajeze angajații să se întoarcă la birou oferindu-le bonusuri și promovări, ceea ce i-ar putea afecta negativ pe cei care preferă să lucreze de acasă. Această tendință vine ca o consecință a schimbării în preferințele de lucru ale angajaților și a preocupărilor angajatorilor cu privire la productivitatea și comunicarea echipei.

Potrivit unor informații recente, aproximativ unul din cinci profesioniști australieni care lucrează de acasă ar putea pierde bonusuri și promoții, în timp ce companiile le acordă celor care se întorc la birou. Această decizie este o veste proastă pentru cei care preferă să continue să lucreze de acasă, mai ales în contextul creșterii costurilor locuințelor și crizei de locuințe din marile orașe australiene.

 

Bonusuri în funcție de prezența angajaților la birou

 

Un exemplu notabil este grupul bancar și de asigurări Suncorp, care a luat măsuri pentru a permite șefilor de echipă să acorde bonusuri în funcție de prezența angajaților la birou. "Tablourile noastre de bord sunt folosite pentru a determina ratingul general de performanță, care este legat de bonusurile pentru angajații eligibili", a explicat o purtătoare de cuvânt a companiei.

"Liderii vor determina planul potrivit pentru echipa lor, aliniat la munca pe care o fac, care poate include o parte din timpul petrecut la birou, dacă este cazul."

 

Munca hibridă, o opțiune atractivă pentru angajați

 

Companiile recunosc că munca hibridă, care combină lucrul de la birou și de acasă, este o opțiune atractivă pentru mulți angajați și un factor important în atragerea și menținerea forței de muncă talentate. Cu toate acestea, folosirea prezenței la birou pentru a determina bonusurile și promoțiile poate ridica întrebări cu privire la flexibilitatea și încrederea în angajați.

Profesorul John Buchanan de la Universitatea din Sydney Business School, specialist în relații industriale, a comentat că această schimbare reflectă mai degrabă nesiguranța șefilor în ceea ce privește puterea lor. "Pe de o parte, angajatorii sunt tulburați de faptul că pierd linia de vedere a angajaților lor, ceea ce este un cod pentru că nu au încredere în forța lor de muncă", a explicat el. Cu toate acestea, el a avertizat că dezbaterea pare a fi mai influențată de intuiție decât de date concrete.

În ultimii ani, numeroase companii au încurajat angajații să lucreze de acasă în contextul pandemiei COVID-19. Cu toate acestea, multe dintre aceste companii încep să revină la un model hibrid sau să solicite angajaților să se întoarcă la birou cel puțin parțial. Această schimbare poate avea impact asupra vieții și costurilor de trai ale angajaților, mai ales în orașele cu costuri ridicate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel