Concluzia unui român ajuns în Germania să încurajeze naționala: "E incredibil, aici nu trăiești nimic. România, te iubesc!" - VIDEO

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Suporteri români în Germania (Foto: FB/Echipa Națională de Fotbal)
Suporteri români în Germania (Foto: FB/Echipa Națională de Fotbal)

Un român care a mers în Germania să încurajeze naționala de fotbal la Euro 2024 se declară extrem de dezamăgit de stilul de viață găsit aici și spune că n-a văzut țară mai urâtă în viața lui. Clipul a ajuns viral pe rețelele de socializare. 

Un suporter român care a ajuns în Germania pentru a susține echipa națională a împărtășit câteva observații pe TikTok. Impresiile sale, deși prezentate într-o manieră umoristică, scot în evidență diferențele semnificative de stil de viață și mentalitate dintre români și germani.

Unul dintre primele lucruri care l-au surprins pe tânăr a fost absența vieții de noapte în Germania, chiar și în timpul unui eveniment de amploare cum este Campionatul European de Fotbal.

"Cum bă, în plin euro să ai terasele goale? La 9 seara toată lumea să intre în casă, mă? Deci, țară mai urâtă ca asta, eu n-am văzut toată viața mea. Deci, la ora 9 toate terasele sunt goale, în plin euro. De ce n-ai cum... Vă zic, mie nu-mi place țara asta, nici n-aș da plaiurile românești și Bucureștiul pe niciun Munchen sau Berlin sau oricare alt oraș de aici", se întreba el, nedumerit de contrastul față de atmosfera plină de viață a teraselor din București.

Un alt aspect care l-a frapat pe român a fost detaliul legat de produsele de igienă disponibile la cazare. „Când am ajuns la prima cazare, am intrat în baie și am văzut o sticlă mare de șampon. I-am zis lui Lorin: 'Vezi că ăștia au sticlă mare de șampon.' Și el mi-a răspuns: 'Da, mă, aici nu fură nimeni.'” 

Românul e dezamăgit de atracțiile turistice disponibile în Ingolstadt

 

Vizita la muzeul Audi din Ingolstadt, deși apreciată de mulți turiști a fost percepută cu umor de suporterul român. "Singurul lucru pe care îl puteai face era să vizitezi muzeul de istorie Audi. Am venit în Germania să văd bucși, pioneze și catalizatoare?!”, spune românul.

"Sunt mândru că sunt român și nu aș da niciodată România pe Germania, chiar dacă au infrastructură, chiar dacă sunt mai organizați", mai spune el.

Una dintre cele mai marcante diferențe observate a fost atitudinea oamenilor în interacțiunile zilnice. „În București, dacă cineva îți arată degetul, te iei la înjurături, la capace, și pe urmă dai salut și pleci acasă.” În schimb, în Germania, astfel de confruntări sunt rare și evitate.

În final, deși recunoaște organizarea și infrastructura superioară a Germaniei, românul spune că preferă stilul de viață de acasă.

"Sunt reci și moi și nu-și trăiesc viața. Noi românii suntem latini, ne trăim viața așa cum suntem. Mi s-a părut incredibil.

Adică, nu știu, parcă eu am o altfel de adrenalină față de ce trăiești aici, în Germania. Aici nu ai, bă, nimica, bă. Acest video a fost așa, o încercare de stand-up, dar România... Te iubesc!", mai spune tânărul.

@andrei_mariusss Germania ? Nu multumesc . Romania ????????????????❤️????#romania #germany #euro2024 ♬ sunet original - andrei_mariuSSS

 

-----------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel