Consulate generale noi, înfiinţate în Germania. Iohannis a semnat decretele

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Consulate generale noi înfiinţate în Germania. Iohannis a semnat decretele
Consulate generale noi înfiinţate în Germania. Iohannis a semnat decretele

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, pe 10 august 2023, două decrete privind înființarea Consulatului General al României în Germania. 

Iată care sunt cele două decrete semnate: Decret privind înființarea Consulatului General al României la Frankfurt pe Main, Republica Federală Germania;

Decret privind înființarea Consulatului General al României la Hamburg, Republica Federală Germania.

De asemenea, Klaus Iohannis a semnat, luni, 7 august 2023, decretul privind acreditarea lui Dan-Horia Maxim în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Populară Chineză, cu reşedinţa la Beijing.

Pe 26 iulie, Klaus Iohannis a semnat decretul prin care este acreditat noul ambasador al României în Franța, Ioana Bivolaru. România nu mai avea ambasador la Paris din anul 2022. Ioana Bivolaru, diplomat de carieră, a fost ambasdador al României în Portugalia și preia acum funcția deținută de Luca Niculescu din 2016 până în septembrie 2022.

De asemenea, Dănuț-Florin Sandovici va fi noul ambasador al României în Siria.  Dănuț-Florin Sandovici a fost din 1979 până în 1998 ofițer activ în MApN, iar în 1999 a fost numit referent de spațiu la Direcția Orientul Apropiat și Africa. El a mai fost secretar I la Ambasada României la Beirut, în perioada 1999-2003. Din 2007 este ambasadorul României în Siria.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel