Contabilii fac un marș de protest, sătui de modificările fiscale frecvente și abuzive 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Proteste masive în Cehia împotriva măsurilor de austeritate, mii de profesori și muncitori refuză să mai lucreze. Sursa foto: freepik.com
Proteste masive în Cehia împotriva măsurilor de austeritate, mii de profesori și muncitori refuză să mai lucreze. Sursa foto: freepik.com

Contabilii s-au săturat de modificările dese și de pe o zi pe alta a prevederilor fiscale și ies în stradă. 

Membri ai Patronatului Antreprenorilor Contabili din România, alături de alți specialiști din domeniu, vor protesta luni, 8 iulie, împotriva "abuzurilor legislative și măsurilor fiscale opresive" care afectează profund antreprenorii, economiștii, contabilii și contribuabilii din România.

"Ne aflăm într-un moment critic pentru viitorul economic al României. Abuzurile legislative și măsurile fiscale opresive impactează semnificativ fiecare antreprenor, economist, contabil și contribuabil din această țară. În ultimele luni, am asistat la o serie de modificări legislative care apar, în medie, la fiecare două zile lucrătoare. Este imposibil să cerem contribuabililor să își adapteze constant afacerile sau bugetele personale la un asemenea ritm haotic. Această instabilitate nu face decât să împiedice dezvoltarea și inovația, având un impact negativ asupra economiei naționale. De la înființare, fiecare companie este tratată ca un potențial evazionist, iar presiunea este amplificată de peste 60 de instituții de control, fără a oferi însă îndrumare și consiliere adecvată", transmite patronatul. 

Protestul, sub numele "Fără haos în legislația fiscală", va începe la ora 8:30 în Piața Victoriei. La ora 9:30, participanții vor pleca în marș spre sediul Ministerului de Finanțe din Piața Constituției, unde va avea loc o adunare publică de protest între orele 10:45 și 13:30.

Reprezentanții patronatului cer predictibilitate legislativă, solicitând stabilirea unui calendar clar al modificărilor fiscale, cu o perioadă de minimum șase luni înainte de implementare.

Proteste nu doar pentru E-TVA și e-Factură

 


"Protestul 'Fără haos în legislaţia fiscală' vizează nu doar problematica recentă a e-TVA şi e-Factura, ci şi alte numeroase abuzuri fiscale şi legislative. Ignorarea instrumentelor democratice şi a transparenţei decizionale, adoptarea ordonanţelor de urgenţă fără consultare publică şi fără implicarea specialiştilor sunt doar câteva dintre aspectele care ne-au adus aici. De asemenea, încălcarea datelor personale prin declararea tuturor facturilor de achiziţii ale persoanelor fizice şi delegarea competenţelor ANAF către contribuabili sunt practici inacceptabile care trebuie să înceteze. Un alt punct crucial este cerinţa de a schimba din nou casele de marcat pentru a imprima QR coduri, fără a oferi deduceri fiscale. Aceste măsuri sunt abuzive şi costisitoare pentru companii. Mai mult, există suspiciuni rezonabile că actul normativ referitor la e-TVA are ca scop întârzierea rambursărilor de TVA, împovărând astfel mediul privat cu finanţarea bugetului public fără o reformă adevărată a cheltuielilor publice", mai precizează patronatele. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel